Ainekset
-
900 gkalkkunafilettä
-
1 tlsuolaa
-
1 tlrosmariinia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
2 rklöljyä tai pullorasvaa
-
4mandariinia
- Glaseeraus
-
1appelsiinin kuori
-
½-1chili
-
2 dlvettä
-
½ dlfariinisokeria
-
2 rklkarkeaa sinappia
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Mausta liha suolalla, rosmariinilla ja pippurilla. Anna maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia tai mielellään yön yli.
2. Kuumenna rasva paistinpannussa ja paista fileeseen kaunis väri. Jatka kypsennystä uunissa 175 asteessa noin 1,5 h eli kunnes sisälämpötila on 68 astetta. Ota kypsä liha uunista ja anna vetäytyä vartin ajan.
3. Keitä tällä välin glaseeraussiirappi. Pese ja raasta appelsiinin kuoren oranssi osa. Hienonna chili. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä välillä sekoitellen, kunnes seos paksunee (n. 15 minuuttia). Kaada siirappi lihan päälle ja viipaloi kalkkunanfile.
Vinkki
- Fariinisokerin ohella glaseerauksen käy hunaja ja vaalea siirappi.
- Katso myös muut ihanat kalkkunaruuat: Kalkkunaa pestokastikkeessa, hedelmäinen kalkkunarulla ja kuorrutettu kalkkuna
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
15 g
Suolaa
0.6 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Glaseerattu kalkkuna
Kiiltävä glaseeraus tekee kalkkunanfileestä juhlavan ja antaa miedolle lihalle herkullisen maun.
Kiiltävä glaseeraus tekee kalkkunanfileestä juhlavan ja antaa miedolle lihalle herkullisen maun.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
900 gkalkkunafilettä
-
1 tlsuolaa
-
1 tlrosmariinia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
2 rklöljyä tai pullorasvaa
-
4mandariinia
- Glaseeraus
-
1appelsiinin kuori
-
½-1chili
-
2 dlvettä
-
½ dlfariinisokeria
-
2 rklkarkeaa sinappia
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Mausta liha suolalla, rosmariinilla ja pippurilla. Anna maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia tai mielellään yön yli.
2. Kuumenna rasva paistinpannussa ja paista fileeseen kaunis väri. Jatka kypsennystä uunissa 175 asteessa noin 1,5 h eli kunnes sisälämpötila on 68 astetta. Ota kypsä liha uunista ja anna vetäytyä vartin ajan.
3. Keitä tällä välin glaseeraussiirappi. Pese ja raasta appelsiinin kuoren oranssi osa. Hienonna chili. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä välillä sekoitellen, kunnes seos paksunee (n. 15 minuuttia). Kaada siirappi lihan päälle ja viipaloi kalkkunanfile.
Vinkki
- Fariinisokerin ohella glaseerauksen käy hunaja ja vaalea siirappi.
- Katso myös muut ihanat kalkkunaruuat: Kalkkunaa pestokastikkeessa, hedelmäinen kalkkunarulla ja kuorrutettu kalkkuna
Valmistusohje
1.
Mausta liha suolalla, rosmariinilla ja pippurilla. Anna maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia tai mielellään yön yli.
2.
Kuumenna rasva paistinpannussa ja paista fileeseen kaunis väri. Jatka kypsennystä uunissa 175 asteessa noin 1,5 h eli kunnes sisälämpötila on 68 astetta. Ota kypsä liha uunista ja anna vetäytyä vartin ajan.
3.
Keitä tällä välin glaseeraussiirappi. Pese ja raasta appelsiinin kuoren oranssi osa. Hienonna chili. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä välillä sekoitellen, kunnes seos paksunee (n. 15 minuuttia). Kaada siirappi lihan päälle ja viipaloi kalkkunanfile.
Vinkki
- Fariinisokerin ohella glaseerauksen käy hunaja ja vaalea siirappi.
- Katso myös muut ihanat kalkkunaruuat: Kalkkunaa pestokastikkeessa, hedelmäinen kalkkunarulla ja kuorrutettu kalkkuna
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
15 g
Suolaa
0.6 g