Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

4 dl
rasvatonta maitoa
25 g
hiivaa
2 dl
ruishiutaleita
1 dl
leseitä
2 rkl
pullomargariinia tai öljyä
1 tl
sokeria
¾ tl
suolaa
5 dl
hiivaleipäjauhoja
Täyte
2 dl
vettä
¾ dl
riisi-moniviljaseosta
2
sipulia
2
valkosipulin kynttä
600 g
jauhelihaa (rasvaa enintään 10 %)
1 rkl
pullomargariinia tai öljyä
¾ tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
(1 tl
chilitahnaa)
200 g
pakastekasviksia
200 g
kermaviiliä (rasvaa enintään 7%)
1 ½
munaa
1 rkl
välimeren yrttiseosta
Voiteluun
½
muna
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Lihapiirakka

Jauheliha piirakan täytteenä on klassikko, mutta kasvisversio syntyy helposti soija- tai quorn-rouheesta.

Jauheliha piirakan täytteenä on klassikko, mutta kasvisversio syntyy helposti soija- tai quorn-rouheesta.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
4 dl
rasvatonta maitoa
25 g
hiivaa
2 dl
ruishiutaleita
1 dl
leseitä
2 rkl
pullomargariinia tai öljyä
1 tl
sokeria
¾ tl
suolaa
5 dl
hiivaleipäjauhoja
Täyte
2 dl
vettä
¾ dl
riisi-moniviljaseosta
2
sipulia
2
valkosipulin kynttä
600 g
jauhelihaa (rasvaa enintään 10 %)
1 rkl
pullomargariinia tai öljyä
¾ tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
(1 tl
chilitahnaa)
200 g
pakastekasviksia
200 g
kermaviiliä (rasvaa enintään 7%)
1 ½
munaa
1 rkl
välimeren yrttiseosta
Voiteluun
½
muna

Valmistusohje

1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muut ainekset jauhoja lukuun ottamatta ja sekoita tasaiseksi. Lisää hiivaleipäjauhoja vähitellen niin, että saat kimmoisan taikinan. Kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Tee kohotuksen aikana täyte.
2.
Kiehauta vesi. Kaada riisi joukkoon ja keitä kypsäksi.
3.
Hienonna sipulit ja ruskista jauhelihan kanssa rasvassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos pidät tulisesta mausta, lisää chilitahnaa. Ota pannu pois levyltä. Lisää pakastekasvikset ja kypsä riisi ja sekoita. Jäähdytä täytettä noin 15 minuuttia. Lisää kermaviili, munat ja yrttiseos. Jätä tilkka kananmunaa voiteluun.
4.
Kauli 2/3 taikinasta uunipellin kokoiseksi levyksi. Kaada täyte päälle. Kauli loppu taikina kanneksi ja nosta täytteen päälle. Nipistele saumat kiinni. Kohota piirakkaa puoli tuntia. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
150 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g