Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Riisiseos
2 dl
riisi-viljasekoitusta
1 l
vettä
1 tl
suolaa
Broileritäyte
400 g
maustamatonta broilerinfileetä
1
paprika
200 g
purjoa
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
öljyä
2 tl
kurkumaa
½ tl
suolaa
2 dl
vettä
200 g
maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa max. 15%)
1 ½ dl
kermankaltaista kasvirasvavalmistetta (rasvaa max. 15%)
400 g
persikkaviipaleita (säilyke)
Pinnalle
1 dl
juustoa raasteena (rasvaa max. 17%)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Broileriruukku

Kun ruoka pitää saada nopeasti pöytään, broileriruukku pelastaa! Persikka tuo ruokaan raikasta vastapainoa.

Kun ruoka pitää saada nopeasti pöytään, broileriruukku pelastaa! Persikka tuo ruokaan raikasta vastapainoa.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Riisiseos
2 dl
riisi-viljasekoitusta
1 l
vettä
1 tl
suolaa
Broileritäyte
400 g
maustamatonta broilerinfileetä
1
paprika
200 g
purjoa
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
öljyä
2 tl
kurkumaa
½ tl
suolaa
2 dl
vettä
200 g
maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa max. 15%)
1 ½ dl
kermankaltaista kasvirasvavalmistetta (rasvaa max. 15%)
400 g
persikkaviipaleita (säilyke)
Pinnalle
1 dl
juustoa raasteena (rasvaa max. 17%)

Valmistusohje

1.
Laita riisiseos kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keittoajan löydät pakkauksesta. Tee sillä aikaa broileritäyte.
2.
Suikaloi broilerinfileet ja paprika. Hienonna sipulit.
3.
Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää kurkuma ja sipulisilput. Kuullota pari minuuttia, jotta aromit pääsevät esiin. Lisää lihasuikaleet ja kypsennä miedolla lämmöllä muutama minuutti.
4.
Lisää broileritäytteen loput ainekset. Kuumenna kiehumispisteeseen, mutta älä keitä.
5.
Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Laita broileritäytettä ja riisiseosta vuokaan vuorotellen. Jätä päällimmäiseksi kastikekerros. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
6.
Gratinoi 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia eli kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut. Jos olet valmistanut ruoan aiemmin, kypsennysaika on noin 10 minuuttia pidempi, jotta ruoka ehtii kunnolla lämmetä.

Vinkki

  • Riisiseoksen voi tehdä monenlaisista suurimoista. Ohran ystäville hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi rikotut ohrasuurimot.
  • Gluteeniton versio syntyy täysjyväriisistä
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.7 g