Ainekset
-
3 (350 g)avomaankurkkua
-
1 rklöljyä
-
400kreikkalaista maustamatonta jogurttia
-
½ ruukkutuoretta minttua
-
2valkosipulinkynttä
-
1 rklsitruunanmehua
-
1 rklöljyä
-
¼ tlsuolaa
-
ripausrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Huuhtele kurkut ja leikkaa ne pituussuunnassa neljään osaan. Voitele leikkauspinta öljyllä.
2. Grillaa kurkkuviipaleita 5 – 7 minuuttia, välillä käännellen, kunnes kurkut ovat saaneet kunnolla väriä ja hieman pehmenneet. Anna jäähtyä ja kuutioi kurkut.
3. Laita jogurtti kulhoon. Hienonna joukkoon minttua (¾ dl) ja raasta valkosipulinkynnet. Lisää sitruunan mehu, öljy ja mausteet. Kääntele lopuksi joukkoon kurkkukuutiot. Siirrä tsatsiki jääkaappiin maustumaan 15 minuutiksi.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
57 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Tsatsiki grillatuista kurkuista
Paahtaminen antaa kurkulle erityisen herkullisen maun. Tsatsiki sopii erityisen hyvin kesäiseen ruokapöytään, grillatun ruuan raikkaaksi kylkiäiseksi.
Paahtaminen antaa kurkulle erityisen herkullisen maun. Tsatsiki sopii erityisen hyvin kesäiseen ruokapöytään, grillatun ruuan raikkaaksi kylkiäiseksi.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
3 (350 g)avomaankurkkua
-
1 rklöljyä
-
400kreikkalaista maustamatonta jogurttia
-
½ ruukkutuoretta minttua
-
2valkosipulinkynttä
-
1 rklsitruunanmehua
-
1 rklöljyä
-
¼ tlsuolaa
-
ripausrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Huuhtele kurkut ja leikkaa ne pituussuunnassa neljään osaan. Voitele leikkauspinta öljyllä.
2. Grillaa kurkkuviipaleita 5 – 7 minuuttia, välillä käännellen, kunnes kurkut ovat saaneet kunnolla väriä ja hieman pehmenneet. Anna jäähtyä ja kuutioi kurkut.
3. Laita jogurtti kulhoon. Hienonna joukkoon minttua (¾ dl) ja raasta valkosipulinkynnet. Lisää sitruunan mehu, öljy ja mausteet. Kääntele lopuksi joukkoon kurkkukuutiot. Siirrä tsatsiki jääkaappiin maustumaan 15 minuutiksi.
Valmistusohje
1.
Huuhtele kurkut ja leikkaa ne pituussuunnassa neljään osaan. Voitele leikkauspinta öljyllä.
2.
Grillaa kurkkuviipaleita 5 – 7 minuuttia, välillä käännellen, kunnes kurkut ovat saaneet kunnolla väriä ja hieman pehmenneet. Anna jäähtyä ja kuutioi kurkut.
3.
Laita jogurtti kulhoon. Hienonna joukkoon minttua (¾ dl) ja raasta valkosipulinkynnet. Lisää sitruunan mehu, öljy ja mausteet. Kääntele lopuksi joukkoon kurkkukuutiot. Siirrä tsatsiki jääkaappiin maustumaan 15 minuutiksi.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
57 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g