
Ainekset
-
1 kgbataattia (pieniä)
-
1 rklöljyä
- Täyte
-
1sipuli
-
2valkosipulin kynttä
-
1paprika
-
1 pkt (200-250 g)käyttövalmista kasviproteiinia, esim. linssejä, Nyhtökauraa, Härkis kaurajauhista tai Muu Fava paloja
-
2 rklöljyä
-
3-4 dlbataatin sisusta
-
100 gtuorejuustoa
-
1 dlketsuppia
-
1 tlsuolaa
-
1 tlrouhittua mustapippuria
-
1 tlsavupaprikajauhetta
-
1 tlbasilikaa
- Pinnalle
-
1 dljuustoraastetta
Valmistusohje
1. Halkaise bataatit pitkittäin. Sivele leikkauspinta öljyllä. Kypsennä puolikkaita 200 asteessa 30–40 minuuttia eli kunnes malto on kypsää.
2. Valmistele odotellessasi täytettä. Hienonna sipulit ja kuutioi paprika. Silppua kasviproteiinia tarvittaessa pienemmiksi paloiksi.
3. Koverra kypsien bataatinpuolikkaiden sisustaa lusikalla ja hienonna massaa veitsellä.
4. Kuullota kasviproteiinia öljyssä hetki. Lisää kasvikset, ketsuppi, tuorejuusto sekä mausteet. Kypsennä pari minuuttia, kunnes täyte on muhennosmaista.
5. Lusikoi täytettä bataattikuoriin ja kuorruta juustoraasteella. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä..
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.8 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Täytetyt bataatit
Makea bataatti kohtaa mausteisen kasvistäytteen. Voiko täytetty uunibataatti ollakaan muuta kuin herkullista?
Makea bataatti kohtaa mausteisen kasvistäytteen. Voiko täytetty uunibataatti ollakaan muuta kuin herkullista?
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 kgbataattia (pieniä)
-
1 rklöljyä
- Täyte
-
1sipuli
-
2valkosipulin kynttä
-
1paprika
-
1 pkt (200-250 g)käyttövalmista kasviproteiinia, esim. linssejä, Nyhtökauraa, Härkis kaurajauhista tai Muu Fava paloja
-
2 rklöljyä
-
3-4 dlbataatin sisusta
-
100 gtuorejuustoa
-
1 dlketsuppia
-
1 tlsuolaa
-
1 tlrouhittua mustapippuria
-
1 tlsavupaprikajauhetta
-
1 tlbasilikaa
- Pinnalle
-
1 dljuustoraastetta
Valmistusohje
1. Halkaise bataatit pitkittäin. Sivele leikkauspinta öljyllä. Kypsennä puolikkaita 200 asteessa 30–40 minuuttia eli kunnes malto on kypsää.
2. Valmistele odotellessasi täytettä. Hienonna sipulit ja kuutioi paprika. Silppua kasviproteiinia tarvittaessa pienemmiksi paloiksi.
3. Koverra kypsien bataatinpuolikkaiden sisustaa lusikalla ja hienonna massaa veitsellä.
4. Kuullota kasviproteiinia öljyssä hetki. Lisää kasvikset, ketsuppi, tuorejuusto sekä mausteet. Kypsennä pari minuuttia, kunnes täyte on muhennosmaista.
5. Lusikoi täytettä bataattikuoriin ja kuorruta juustoraasteella. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä..
Valmistusohje
1.
Halkaise bataatit pitkittäin. Sivele leikkauspinta öljyllä. Kypsennä puolikkaita 200 asteessa 30–40 minuuttia eli kunnes malto on kypsää.
2.
Valmistele odotellessasi täytettä. Hienonna sipulit ja kuutioi paprika. Silppua kasviproteiinia tarvittaessa pienemmiksi paloiksi.
3.
Koverra kypsien bataatinpuolikkaiden sisustaa lusikalla ja hienonna massaa veitsellä.
4.
Kuullota kasviproteiinia öljyssä hetki. Lisää kasvikset, ketsuppi, tuorejuusto sekä mausteet. Kypsennä pari minuuttia, kunnes täyte on muhennosmaista.
5.
Lusikoi täytettä bataattikuoriin ja kuorruta juustoraasteella. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä..
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.8 g