Ainekset
-
2 ½ dlrasvatonta maitoa
-
¼ palaa (12g)hiivaa
-
1 tlsokeria
-
¼ tlsuolaa
-
3 ½ dlvehnäjauhoja
-
3 dlgraham- tai täysjyvävehnäjauhoja
-
2 rklöljyä
- Täyte
-
1sipuli
-
1 l (200g)suppilovahveroita
-
150 gmunakoisoa
-
1 rklöljyä
-
2 rkltomaattipyreetä
-
1 tlVälimeren yrttisekoitusta
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
2 dlraejuustoa (rasvaa enintään 2%)
- Voiteluun
-
½ dlöljyä tai maitoa
Valmistusohje
1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää muut aineet ja alusta taikinaksi. Anna kohota puolisen tuntia ja tee sillä aikaa täyte.
2. Hienonna sipuli ja puhdista ja pilko sienet. Kuutioi munakoiso noin 1 cm palasiksi. Kuullota kasviksia öljyssä, kunnes neste on haihtunut. Lisää mausteet ja raejuusto ja anna jäähtyä
3. Pyöritä kohonneesta taikinasta pötkö ja jaa se 30 osaan. Kauli palat noin 10 cm pyöryköiksi.
4. Lisää pyörylöille täytettä n. 1 rkl ja sulje puolikuunmuotoiseksi piiraaksi. Paina reuna tiiviiksi haarukalla. Anna kohota noin 15 minuuttia. Voitele piirakat ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia
Vinkki
- Kuivattujen sienten käyttäjä pärjää parilla desillä (n. 40 g) sieniä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
174 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.5 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Sienipiiraset
Loppusyksyn parhaat sienet, suppilovahverot taipuvat myös pikkupiirakoiden täytteeksi.
Loppusyksyn parhaat sienet, suppilovahverot taipuvat myös pikkupiirakoiden täytteeksi.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
2 ½ dlrasvatonta maitoa
-
¼ palaa (12g)hiivaa
-
1 tlsokeria
-
¼ tlsuolaa
-
3 ½ dlvehnäjauhoja
-
3 dlgraham- tai täysjyvävehnäjauhoja
-
2 rklöljyä
- Täyte
-
1sipuli
-
1 l (200g)suppilovahveroita
-
150 gmunakoisoa
-
1 rklöljyä
-
2 rkltomaattipyreetä
-
1 tlVälimeren yrttisekoitusta
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
2 dlraejuustoa (rasvaa enintään 2%)
- Voiteluun
-
½ dlöljyä tai maitoa
Valmistusohje
1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää muut aineet ja alusta taikinaksi. Anna kohota puolisen tuntia ja tee sillä aikaa täyte.
2. Hienonna sipuli ja puhdista ja pilko sienet. Kuutioi munakoiso noin 1 cm palasiksi. Kuullota kasviksia öljyssä, kunnes neste on haihtunut. Lisää mausteet ja raejuusto ja anna jäähtyä
3. Pyöritä kohonneesta taikinasta pötkö ja jaa se 30 osaan. Kauli palat noin 10 cm pyöryköiksi.
4. Lisää pyörylöille täytettä n. 1 rkl ja sulje puolikuunmuotoiseksi piiraaksi. Paina reuna tiiviiksi haarukalla. Anna kohota noin 15 minuuttia. Voitele piirakat ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia
Vinkki
- Kuivattujen sienten käyttäjä pärjää parilla desillä (n. 40 g) sieniä
Valmistusohje
1.
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää muut aineet ja alusta taikinaksi. Anna kohota puolisen tuntia ja tee sillä aikaa täyte.
2.
Hienonna sipuli ja puhdista ja pilko sienet. Kuutioi munakoiso noin 1 cm palasiksi. Kuullota kasviksia öljyssä, kunnes neste on haihtunut. Lisää mausteet ja raejuusto ja anna jäähtyä
3.
Pyöritä kohonneesta taikinasta pötkö ja jaa se 30 osaan. Kauli palat noin 10 cm pyöryköiksi.
4.
Lisää pyörylöille täytettä n. 1 rkl ja sulje puolikuunmuotoiseksi piiraaksi. Paina reuna tiiviiksi haarukalla. Anna kohota noin 15 minuuttia. Voitele piirakat ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia
Vinkki
- Kuivattujen sienten käyttäjä pärjää parilla desillä (n. 40 g) sieniä
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
174 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.5 g