Ainekset
- Pohja
-
3 dlruis- tai kaurajauhoja
-
1 dlkaurahiutaleita
-
½ tlleivinjauhetta
-
½ tlsuolaa
-
3 rklöljyä
-
1 dlvettä
- Täyte
-
3 dlsieniä, esim. suppilovahveroita
-
1sipuli
-
1 rklöljyä
-
1 dlkurpitsasalaattia
-
1 dltuoretta persiljaa
-
2 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
2 rklperunajauhoja
-
½ tlvalkosipulijauhetta
-
¼ tljauhettua mustapippuria
- Pinnalle
-
2 dljuustoraastetta (rasvaa enintään 17%)
Valmistusohje
1. Tee pohja sekoittamalla ensin kuivat ainekset. Lisää öljy ja vesi. Jos taikina on liian kuivaa, lisää vettä lusikallinen kerrallaan. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (Ø n. 27 cm) pohjalle ja reunoille.
2. Pilko sienet ja sipuli ja kuullota kevyesti öljyssä. Lisää kurpitsasalaatti ja hienonnettu persilja ja sekoita tasaiseksi.
3. Sekoita kasvirasvasekoite, perunajauho ja mausteet. Kaada sienitäyte piirakkapohjalle, lisää kermaseos ja lopuksi juustoraaste.
4. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.
Vinkki
- Kokeile myös muita herkullisia suolaisia piirakoita: kinkkupiirakkaa, savulohipiirakkaa ja parsapiirakkaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
220 kcal
Rasvaa
12 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
19 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.5 g
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Sienipiirakka
Makean kirpakka kurpitsasalaatti maustaa hienostuneesti syksyisen piirakan. Sienipiirakassa on vahva rukiin ja metsäsienten maku.
Makean kirpakka kurpitsasalaatti maustaa hienostuneesti syksyisen piirakan. Sienipiirakassa on vahva rukiin ja metsäsienten maku.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
3 dlruis- tai kaurajauhoja
-
1 dlkaurahiutaleita
-
½ tlleivinjauhetta
-
½ tlsuolaa
-
3 rklöljyä
-
1 dlvettä
- Täyte
-
3 dlsieniä, esim. suppilovahveroita
-
1sipuli
-
1 rklöljyä
-
1 dlkurpitsasalaattia
-
1 dltuoretta persiljaa
-
2 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
2 rklperunajauhoja
-
½ tlvalkosipulijauhetta
-
¼ tljauhettua mustapippuria
- Pinnalle
-
2 dljuustoraastetta (rasvaa enintään 17%)
Valmistusohje
1. Tee pohja sekoittamalla ensin kuivat ainekset. Lisää öljy ja vesi. Jos taikina on liian kuivaa, lisää vettä lusikallinen kerrallaan. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (Ø n. 27 cm) pohjalle ja reunoille.
2. Pilko sienet ja sipuli ja kuullota kevyesti öljyssä. Lisää kurpitsasalaatti ja hienonnettu persilja ja sekoita tasaiseksi.
3. Sekoita kasvirasvasekoite, perunajauho ja mausteet. Kaada sienitäyte piirakkapohjalle, lisää kermaseos ja lopuksi juustoraaste.
4. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.
Vinkki
- Kokeile myös muita herkullisia suolaisia piirakoita: kinkkupiirakkaa, savulohipiirakkaa ja parsapiirakkaa
Valmistusohje
1.
Tee pohja sekoittamalla ensin kuivat ainekset. Lisää öljy ja vesi. Jos taikina on liian kuivaa, lisää vettä lusikallinen kerrallaan. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (Ø n. 27 cm) pohjalle ja reunoille.
2.
Pilko sienet ja sipuli ja kuullota kevyesti öljyssä. Lisää kurpitsasalaatti ja hienonnettu persilja ja sekoita tasaiseksi.
3.
Sekoita kasvirasvasekoite, perunajauho ja mausteet. Kaada sienitäyte piirakkapohjalle, lisää kermaseos ja lopuksi juustoraaste.
4.
Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.
Vinkki
- Kokeile myös muita herkullisia suolaisia piirakoita: kinkkupiirakkaa, savulohipiirakkaa ja parsapiirakkaa
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
220 kcal
Rasvaa
12 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
19 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.5 g