
Ainekset
- Pohja
-
125 grasiamargariinia (Rasvaa vähintään 60%)
-
3 dlspelttijauhoja
-
ripaussuolaa
-
1 rklkylmää vettä
- Täyte
-
1 (300 g)kesäkurpitsa
-
1sipuli
-
1valkosipulinkynsi
-
1 rklöljyä
-
2 ½ dlkantarelleja tai muita sieniä
-
2 dlruokakermaa (rasvaa max 15%)
-
2kananmunaa
-
1 ½ dljuustoraastetta
-
¾ - 1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Päälle
-
Salaattia, kirsikkatomaatteja
Valmistusohje
1. Yhdistä pohjan jauhot ja suola. Nypi margariini jauhoihin, kunnes saat murumaisen seoksen.
2. Lisää vesi ja vaivaa sileäksi taikinaksi. Painele taikina halkaisijaltaannoin 26 cm piirakkavuoan pohjalle. Nosta piirakkavuoka jääkaappiin noin 30 minuutiksi. Valmistele sillä aikaa täytettä.
3. Kuutioi kesäkurpitsa ja sipulit pieniksi paloiksi.
4. Kuumenna öljy pannulla. Kuulota kasviksia miedolla lämmöllä muutama minuutti.
5. Lisää pannulle kantarellit ja jatka paistamista, kunnes neste on haihtunut sienistä.
6. Sekoita ruokakerma, kananmunat ja juustoraaste. Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.
7. Esipaista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
8. Levitä sieni-kesäkurpitsaseos piirakkapohjan päälle. Kaada päälle kerma-munaseos.
9. Paista piirakkaa 225 asteessa vielä noin 25 minuuttia.
10. Koristele piirakka kasviksilla ennen tarjoilua.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
114 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.9 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.7 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Sieni-kesäkurpitsapiirakka
Maukas syksyinen piirakka kätkee sisälleen niin kesäkurpitsaa kuin sieniä. Nauti palanen lounaalla tai iltapalaksi.
Maukas syksyinen piirakka kätkee sisälleen niin kesäkurpitsaa kuin sieniä. Nauti palanen lounaalla tai iltapalaksi.
Kuva: Sydänmerkki / Sari Spåra
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
125 grasiamargariinia (Rasvaa vähintään 60%)
-
3 dlspelttijauhoja
-
ripaussuolaa
-
1 rklkylmää vettä
- Täyte
-
1 (300 g)kesäkurpitsa
-
1sipuli
-
1valkosipulinkynsi
-
1 rklöljyä
-
2 ½ dlkantarelleja tai muita sieniä
-
2 dlruokakermaa (rasvaa max 15%)
-
2kananmunaa
-
1 ½ dljuustoraastetta
-
¾ - 1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Päälle
-
Salaattia, kirsikkatomaatteja
Valmistusohje
1. Yhdistä pohjan jauhot ja suola. Nypi margariini jauhoihin, kunnes saat murumaisen seoksen.
2. Lisää vesi ja vaivaa sileäksi taikinaksi. Painele taikina halkaisijaltaannoin 26 cm piirakkavuoan pohjalle. Nosta piirakkavuoka jääkaappiin noin 30 minuutiksi. Valmistele sillä aikaa täytettä.
3. Kuutioi kesäkurpitsa ja sipulit pieniksi paloiksi.
4. Kuumenna öljy pannulla. Kuulota kasviksia miedolla lämmöllä muutama minuutti.
5. Lisää pannulle kantarellit ja jatka paistamista, kunnes neste on haihtunut sienistä.
6. Sekoita ruokakerma, kananmunat ja juustoraaste. Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.
7. Esipaista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
8. Levitä sieni-kesäkurpitsaseos piirakkapohjan päälle. Kaada päälle kerma-munaseos.
9. Paista piirakkaa 225 asteessa vielä noin 25 minuuttia.
10. Koristele piirakka kasviksilla ennen tarjoilua.
Valmistusohje
1.
Yhdistä pohjan jauhot ja suola. Nypi margariini jauhoihin, kunnes saat murumaisen seoksen.
2.
Lisää vesi ja vaivaa sileäksi taikinaksi. Painele taikina halkaisijaltaannoin 26 cm piirakkavuoan pohjalle. Nosta piirakkavuoka jääkaappiin noin 30 minuutiksi. Valmistele sillä aikaa täytettä.
3.
Kuutioi kesäkurpitsa ja sipulit pieniksi paloiksi.
4.
Kuumenna öljy pannulla. Kuulota kasviksia miedolla lämmöllä muutama minuutti.
5.
Lisää pannulle kantarellit ja jatka paistamista, kunnes neste on haihtunut sienistä.
6.
Sekoita ruokakerma, kananmunat ja juustoraaste. Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.
7.
Esipaista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
8.
Levitä sieni-kesäkurpitsaseos piirakkapohjan päälle. Kaada päälle kerma-munaseos.
9.
Paista piirakkaa 225 asteessa vielä noin 25 minuuttia.
10.
Koristele piirakka kasviksilla ennen tarjoilua.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
114 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.9 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.7 g
Kategoriat
Suolaiset leivonnaiset Pitsat ja piirakat Kasvikset Viljatuotteet Hyvää brunssia Kesäkurpitsasuosikit Sienisatoa Syyskuu Lokakuu elokuuYhteistyössä
