Kuva: Sydänmerkki / Sari Spåra

Ainekset

Pohja
125 g
rasiamargariinia (Rasvaa vähintään 60%)
3 dl
spelttijauhoja
ripaus
suolaa
1 rkl
kylmää vettä
Täyte
1 (300 g)
kesäkurpitsa
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
öljyä
2 ½ dl
kantarelleja tai muita sieniä
2 dl
ruokakermaa (rasvaa max 15%)
2
kananmunaa
1 ½ dl
juustoraastetta
¾ - 1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
Salaattia, kirsikkatomaatteja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
114 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.9 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Sieni-kesäkurpitsapiirakka

Maukas syksyinen piirakka kätkee sisälleen niin kesäkurpitsaa kuin sieniä. Nauti palanen lounaalla tai iltapalaksi.

Maukas syksyinen piirakka kätkee sisälleen niin kesäkurpitsaa kuin sieniä. Nauti palanen lounaalla tai iltapalaksi.

Kuva: Sydänmerkki / Sari Spåra

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Pohja
125 g
rasiamargariinia (Rasvaa vähintään 60%)
3 dl
spelttijauhoja
ripaus
suolaa
1 rkl
kylmää vettä
Täyte
1 (300 g)
kesäkurpitsa
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
öljyä
2 ½ dl
kantarelleja tai muita sieniä
2 dl
ruokakermaa (rasvaa max 15%)
2
kananmunaa
1 ½ dl
juustoraastetta
¾ - 1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
Salaattia, kirsikkatomaatteja

Valmistusohje

1.
Yhdistä pohjan jauhot ja suola. Nypi margariini jauhoihin, kunnes saat murumaisen seoksen.
2.
Lisää vesi ja vaivaa sileäksi taikinaksi. Painele taikina halkaisijaltaannoin 26 cm piirakkavuoan pohjalle. Nosta piirakkavuoka jääkaappiin noin 30 minuutiksi. Valmistele sillä aikaa täytettä.
3.
Kuutioi kesäkurpitsa ja sipulit pieniksi paloiksi.
4.
Kuumenna öljy pannulla. Kuulota kasviksia miedolla lämmöllä muutama minuutti.
5.
Lisää pannulle kantarellit ja jatka paistamista, kunnes neste on haihtunut sienistä.
6.
Sekoita ruokakerma, kananmunat ja juustoraaste. Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.
7.
Esipaista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
8.
Levitä sieni-kesäkurpitsaseos piirakkapohjan päälle. Kaada päälle kerma-munaseos.
9.
Paista piirakkaa 225 asteessa vielä noin 25 minuuttia.
10.
Koristele piirakka kasviksilla ennen tarjoilua.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
114 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.9 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.7 g

Yhteistyössä