Rouhesämpylät
Pähkinäsattumat tuovat herkullista makua ja mukavaa suutuntumaa
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote6 dlmaitoa tai kasvijuomaa
-
50 ghiivaa
-
Sydänmerkki-tuote2 dlleseitä
-
Sydänmerkki-tuote1 ½ dlhiutaleita
-
Sydänmerkki-tuote½ dlpähkinärouhetta
-
1 rklhunajaa
-
1 tlsuolaa
-
9 dlhiivaleipäjauhoja
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote1 dlleseitä tai siemeniä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muut ainekset hiivaleipäjauhoja lukuun ottamatta ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi jauhoja vähitellen ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Jos taikina on liian löysää, lisää jauhoja. Kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
2. Leivo kohonneesta taikinasta tanko ja jaa se 30 yhtä suureen osaan. Pyörittele taikinapalat sämpylöiksi. Kohota sämpylöitä uunipellillä liinan alla n. 30 minuuttia ennen paistamista.
3. Voitele halutessasi sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle leseitä tai siemeniä. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.
Suolaiset leivonnaiset
Leivät ja sämpylät
Viljatuotteet
Lasten suosikit
Helpot ohjeet
Kiireettömään kokkaukseen
Juhlan aikaan
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
36 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
36 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.6 g