Ainekset
-
8 dlvettä
-
25 ghiiva
-
2 tlsuola
-
3 dltäysjyväjauhoja (esim. ruis, kaura tai speltti)
-
2 dlleseitä tai hiutaleita
-
8-9 dlvehnäjauhoja
- pinnalle
-
½ dljauhoja
Valmistusohje
1. Sekoita hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, täysjyväjauhot ja hiutaleet. Lisää vehnäjauhoja vähitellen niin, että saat pehmeän taikinan. Taikina kiinteytyy pitkän kohotuksen aikana.
2. Peitä kulho ja kohota jääkaapissa ainakin 8-10 tuntia.
3. Ota taikinasta lusikoiden avulla vähän kananmunaa suurempia kokkareita leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle hieman jauhoja.
4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja anna leipien kohota sen ajan (noin 15 minuuttia). Kypsennä aamusämpylöitä 20-30 minuuttia eli kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
Vinkki
- Vehnäjauhojen määrään vaikuttaa käytettyjen täysjyväjauhojen sekä hiutaleiden ja leseiden laatu ja jauhojen kosteuspitoisuus. Lisää tai vähennä vehnäjauhojen määrää tarvittaessa.
- Voit käyttää jauhoina myös hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja.
- Katso muita herkullisia sämpyläohjeita: sämpyläsiskot, pähkinäiset sämpylät ja rouhesämpylät
- 16 sämpylän annoksen hinta: 0,8€ (syyskuu 2022)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
170 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Hiilihydraatteja
34 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Rapeat aamusämpylät
Rapeat aamusämpylät tunnetaan myös yön yli sämpylöinä tai nopeina aamiaissämpylöinä. Herkullisuuden taika on edellisenä päivänä tehdyssä taikinassa, johon pitkän kohotuksen ansiosta muodostuu runsaammin aromeja.
Rapeat aamusämpylät tunnetaan myös yön yli sämpylöinä tai nopeina aamiaissämpylöinä. Herkullisuuden taika on edellisenä päivänä tehdyssä taikinassa, johon pitkän kohotuksen ansiosta muodostuu runsaammin aromeja.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
8 dlvettä
-
25 ghiiva
-
2 tlsuola
-
3 dltäysjyväjauhoja (esim. ruis, kaura tai speltti)
-
2 dlleseitä tai hiutaleita
-
8-9 dlvehnäjauhoja
- pinnalle
-
½ dljauhoja
Valmistusohje
1. Sekoita hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, täysjyväjauhot ja hiutaleet. Lisää vehnäjauhoja vähitellen niin, että saat pehmeän taikinan. Taikina kiinteytyy pitkän kohotuksen aikana.
2. Peitä kulho ja kohota jääkaapissa ainakin 8-10 tuntia.
3. Ota taikinasta lusikoiden avulla vähän kananmunaa suurempia kokkareita leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle hieman jauhoja.
4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja anna leipien kohota sen ajan (noin 15 minuuttia). Kypsennä aamusämpylöitä 20-30 minuuttia eli kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
Vinkki
- Vehnäjauhojen määrään vaikuttaa käytettyjen täysjyväjauhojen sekä hiutaleiden ja leseiden laatu ja jauhojen kosteuspitoisuus. Lisää tai vähennä vehnäjauhojen määrää tarvittaessa.
- Voit käyttää jauhoina myös hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja.
- Katso muita herkullisia sämpyläohjeita: sämpyläsiskot, pähkinäiset sämpylät ja rouhesämpylät
- 16 sämpylän annoksen hinta: 0,8€ (syyskuu 2022)
Valmistusohje
1.
Sekoita hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, täysjyväjauhot ja hiutaleet. Lisää vehnäjauhoja vähitellen niin, että saat pehmeän taikinan. Taikina kiinteytyy pitkän kohotuksen aikana.
2.
Peitä kulho ja kohota jääkaapissa ainakin 8-10 tuntia.
3.
Ota taikinasta lusikoiden avulla vähän kananmunaa suurempia kokkareita leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle hieman jauhoja.
4.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja anna leipien kohota sen ajan (noin 15 minuuttia). Kypsennä aamusämpylöitä 20-30 minuuttia eli kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
Vinkki
- Vehnäjauhojen määrään vaikuttaa käytettyjen täysjyväjauhojen sekä hiutaleiden ja leseiden laatu ja jauhojen kosteuspitoisuus. Lisää tai vähennä vehnäjauhojen määrää tarvittaessa.
- Voit käyttää jauhoina myös hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja.
- Katso muita herkullisia sämpyläohjeita: sämpyläsiskot, pähkinäiset sämpylät ja rouhesämpylät
- 16 sämpylän annoksen hinta: 0,8€ (syyskuu 2022)
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
170 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Hiilihydraatteja
34 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g