Ainekset
-
300 graparperia
-
2kananmunaa
-
1 ½ dlsokeria
-
1 dlrasvatonta maitoa
-
¾ dlpullomargariinia
-
1 ¼ dlvehnäjauhoja
-
1 ½ dltäysjyväspelttijauhoja
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
- Päälle
-
250 gmansikoita
-
2 dlomenamehua
-
2 oksaatuoretta minttua
-
1 dlvettä
-
½ dlhyytelösokeria
Valmistusohje
1. Huuhdo ja kuori raparperi sekä leikkaa viipaleiksi.
2. Vaahdota munat ja sokeri, lisää rasva ja maito. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan.
3. Jos käytät metaliisia muffinivuokia, voitele ne kevyesti. Täytä vuoat taikinalla ja raperperiviipaleilla.Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
4. Viipaloi sillä välin mansikat marinoitumaan mintulla maustettuun omenamehuun.
5. Tee kakkukiille: keitä vesi ja lisää siihen hyytelösokeri. Kiehauta ja jäähdytä hieman.
6. Kumoa jäähtyneet muffinit pois vuoista, aseta päälle mansikkaviipaleet, voitele kiilteellä ja anna hyytyä hetken kylmässä.
Vinkki
- Voit tehdä taikinasta myös piiraan: kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 30 cm) ja ripottele raparperinpalat pinnalle. Paista uunissa 25-35 minuuttia ja koristele mansikoilla ja kiilteellä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
18 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.2 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Raparperi-mansikkamuffinit
Mansikka ja raparperi yhteen soppii, kokeile vaikkapa muffineissa! Marinoidut mansikat nostavat muffinssit uudelle tasolle.
Mansikka ja raparperi yhteen soppii, kokeile vaikkapa muffineissa! Marinoidut mansikat nostavat muffinssit uudelle tasolle.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
300 graparperia
-
2kananmunaa
-
1 ½ dlsokeria
-
1 dlrasvatonta maitoa
-
¾ dlpullomargariinia
-
1 ¼ dlvehnäjauhoja
-
1 ½ dltäysjyväspelttijauhoja
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
- Päälle
-
250 gmansikoita
-
2 dlomenamehua
-
2 oksaatuoretta minttua
-
1 dlvettä
-
½ dlhyytelösokeria
Valmistusohje
1. Huuhdo ja kuori raparperi sekä leikkaa viipaleiksi.
2. Vaahdota munat ja sokeri, lisää rasva ja maito. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan.
3. Jos käytät metaliisia muffinivuokia, voitele ne kevyesti. Täytä vuoat taikinalla ja raperperiviipaleilla.Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
4. Viipaloi sillä välin mansikat marinoitumaan mintulla maustettuun omenamehuun.
5. Tee kakkukiille: keitä vesi ja lisää siihen hyytelösokeri. Kiehauta ja jäähdytä hieman.
6. Kumoa jäähtyneet muffinit pois vuoista, aseta päälle mansikkaviipaleet, voitele kiilteellä ja anna hyytyä hetken kylmässä.
Vinkki
- Voit tehdä taikinasta myös piiraan: kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 30 cm) ja ripottele raparperinpalat pinnalle. Paista uunissa 25-35 minuuttia ja koristele mansikoilla ja kiilteellä.
Valmistusohje
1.
Huuhdo ja kuori raparperi sekä leikkaa viipaleiksi.
2.
Vaahdota munat ja sokeri, lisää rasva ja maito. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan.
3.
Jos käytät metaliisia muffinivuokia, voitele ne kevyesti. Täytä vuoat taikinalla ja raperperiviipaleilla.Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
4.
Viipaloi sillä välin mansikat marinoitumaan mintulla maustettuun omenamehuun.
5.
Tee kakkukiille: keitä vesi ja lisää siihen hyytelösokeri. Kiehauta ja jäähdytä hieman.
6.
Kumoa jäähtyneet muffinit pois vuoista, aseta päälle mansikkaviipaleet, voitele kiilteellä ja anna hyytyä hetken kylmässä.
Vinkki
- Voit tehdä taikinasta myös piiraan: kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 30 cm) ja ripottele raparperinpalat pinnalle. Paista uunissa 25-35 minuuttia ja koristele mansikoilla ja kiilteellä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
18 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.2 g