Ainekset
- Pohja
-
3 dlvehnäjauhoja
-
100 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60%)
-
3 rkltomusokeria
-
1kananmunan keltuainen
-
tilkkakylmää vettä
- Mangokiisseli
-
2 ½ dlvalmista mangososetta
-
1 ¼ dlsokeria
-
1 dlsitruunamehua (1–2 sitruunaa)
-
2kananmunan keltuaista
-
3 rklperunajauhoja
-
½ dlvettä
- Marenki
-
3valkuaista
-
1 ½ dlsokeria
Valmistusohje
1. Nypi jauhot, margariini ja sokeri. Lisää keltuainen ja tilkka vettä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina irtopohjavuoan tai piirakkavuoan (halkaisija noin 22 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi. Näin pohja pysyy paremmin muodossaan uunissa.
2. Tee sillä aikaa mangokiisseli. Mittaa kattilaan mangosose, sokeri, sitruunamehu, keltuaiset ja perunajauhot. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Kun seos kiehahtaa, nosta kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä hetki.
3. Tee marenki vaahdottamalla valkuaiset puhtaassa kulhossa. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Vatkaa, kunnes marenki on kovaa ja siitä muodostuvat huiput jäävät pystyyn.
4. Paista pohja 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pohja ja reunat ovat saaneet väriä. Lisää kypsälle pohjalle mangokiisseli ja lusikoi tai pursota päällimmäiseksi marenki. Paista muutama minuutti eli kunnes marenki saa hieman väriä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
248 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
40 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Raikas mangopiirakka marenkihunnulla
Raikas mangopiirakka ylevöityy makeanrapealla marenkihunnulla. Näyttävä leivonnainen maistuu keväältä!
Raikas mangopiirakka ylevöityy makeanrapealla marenkihunnulla. Näyttävä leivonnainen maistuu keväältä!
Kuva: Sydänmerkki / Hannele Hyvärinen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
3 dlvehnäjauhoja
-
100 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60%)
-
3 rkltomusokeria
-
1kananmunan keltuainen
-
tilkkakylmää vettä
- Mangokiisseli
-
2 ½ dlvalmista mangososetta
-
1 ¼ dlsokeria
-
1 dlsitruunamehua (1–2 sitruunaa)
-
2kananmunan keltuaista
-
3 rklperunajauhoja
-
½ dlvettä
- Marenki
-
3valkuaista
-
1 ½ dlsokeria
Valmistusohje
1. Nypi jauhot, margariini ja sokeri. Lisää keltuainen ja tilkka vettä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina irtopohjavuoan tai piirakkavuoan (halkaisija noin 22 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi. Näin pohja pysyy paremmin muodossaan uunissa.
2. Tee sillä aikaa mangokiisseli. Mittaa kattilaan mangosose, sokeri, sitruunamehu, keltuaiset ja perunajauhot. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Kun seos kiehahtaa, nosta kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä hetki.
3. Tee marenki vaahdottamalla valkuaiset puhtaassa kulhossa. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Vatkaa, kunnes marenki on kovaa ja siitä muodostuvat huiput jäävät pystyyn.
4. Paista pohja 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pohja ja reunat ovat saaneet väriä. Lisää kypsälle pohjalle mangokiisseli ja lusikoi tai pursota päällimmäiseksi marenki. Paista muutama minuutti eli kunnes marenki saa hieman väriä.
Valmistusohje
1.
Nypi jauhot, margariini ja sokeri. Lisää keltuainen ja tilkka vettä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina irtopohjavuoan tai piirakkavuoan (halkaisija noin 22 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi. Näin pohja pysyy paremmin muodossaan uunissa.
2.
Tee sillä aikaa mangokiisseli. Mittaa kattilaan mangosose, sokeri, sitruunamehu, keltuaiset ja perunajauhot. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Kun seos kiehahtaa, nosta kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä hetki.
3.
Tee marenki vaahdottamalla valkuaiset puhtaassa kulhossa. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Vatkaa, kunnes marenki on kovaa ja siitä muodostuvat huiput jäävät pystyyn.
4.
Paista pohja 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pohja ja reunat ovat saaneet väriä. Lisää kypsälle pohjalle mangokiisseli ja lusikoi tai pursota päällimmäiseksi marenki. Paista muutama minuutti eli kunnes marenki saa hieman väriä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
248 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
40 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g