Kuva: Sydänmerkki / Hannele Hyvärinen

Ainekset

Pohja
3 dl
vehnäjauhoja
100 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60%)
3 rkl
tomusokeria
1
kananmunan keltuainen
tilkka
kylmää vettä
Mangokiisseli
2 ½ dl
valmista mangososetta
1 ¼ dl
sokeria
1 dl
sitruunamehua (1–2 sitruunaa)
2
kananmunan keltuaista
3 rkl
perunajauhoja
½ dl
vettä
Marenki
3
valkuaista
1 ½ dl
sokeria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
248 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
40 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Raikas mangopiirakka marenkihunnulla

Raikas mangopiirakka ylevöityy makeanrapealla marenkihunnulla.  Näyttävä leivonnainen  maistuu keväältä!

Raikas mangopiirakka ylevöityy makeanrapealla marenkihunnulla.  Näyttävä leivonnainen  maistuu keväältä!

Kuva: Sydänmerkki / Hannele Hyvärinen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Pohja
3 dl
vehnäjauhoja
100 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60%)
3 rkl
tomusokeria
1
kananmunan keltuainen
tilkka
kylmää vettä
Mangokiisseli
2 ½ dl
valmista mangososetta
1 ¼ dl
sokeria
1 dl
sitruunamehua (1–2 sitruunaa)
2
kananmunan keltuaista
3 rkl
perunajauhoja
½ dl
vettä
Marenki
3
valkuaista
1 ½ dl
sokeria

Valmistusohje

1.
Nypi jauhot, margariini ja sokeri. Lisää keltuainen ja tilkka vettä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina irtopohjavuoan tai piirakkavuoan (halkaisija noin 22 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi. Näin pohja pysyy paremmin muodossaan uunissa.
2.
Tee sillä aikaa mangokiisseli. Mittaa kattilaan mangosose, sokeri, sitruunamehu, keltuaiset ja perunajauhot. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Kun seos kiehahtaa, nosta kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä hetki.
3.
Tee marenki vaahdottamalla valkuaiset puhtaassa kulhossa. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Vatkaa, kunnes marenki on kovaa ja siitä muodostuvat huiput jäävät pystyyn.
4.
Paista pohja 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pohja ja reunat ovat saaneet väriä. Lisää kypsälle pohjalle mangokiisseli ja lusikoi tai pursota päällimmäiseksi marenki. Paista muutama minuutti eli kunnes marenki saa hieman väriä.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
248 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
40 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Yhteistyössä