Ainekset
- Pohja
-
1 dlpullomargariinia
-
1 dlsokeria
-
2keltuaista
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1 dlruisleseitä
-
1 tlleivinjauhetta
- Täyte
-
400 ghappamia omenoita
-
1 ½ dlvettä
-
3 rklvaaleaa siirappia
-
2 tlkanelia
-
½ tlinkivääriä
-
½ dlvettä
-
2 rklmaissitärkkelystä
- Pinnalle
-
2valkuaista
-
4 rkltomusokeria
-
¼ tletikkaa
Valmistusohje
1. Valmista pohja vaahdottamalla rasva ja sokeri. Lisää munankeltuaiset ja keskenän sekoitetut kuivat aineet. Säästä valkuaiset marenkiin. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille noin 2 cm korkeuteen. Käytä painelussa tarvittaessa apuna jauhoja.
2. Kuori ja pilko täytteen omenat. Keitä omenapaloja siirapilla, kanelillla ja inkiväärillä maustetussa vedessä, kunnes ne soseutuvat. Sekoita maissitärkkelys kylmään vesitilkkaan (½ dl) ja lisää seos ohuena nauhana omenatäytteeseen. Keitä muutama minuutti, kunnes seos alkaa sakeutua. Kaada omenatäyte vuokaan taikinan päälle. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.
3. Tee kypsennyksen aikana marenki. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vaahto on riittävän kiinteää, kun se pysyy kulhossa, kun kulho käännetään ylösalaisin. Lisää sokeri ja etikka ja sekoita. Pursota tai levitä marenki kypsän piirakan pinnalle ja jatka paistamista 200 asteessa muutaman minuutin ajan eli kunnes marenki on saanut kauniin värin.
Vinkki
- Omenan sijaan piirakkaan sopii myös puolukka tai raparperi.
- Valkuaiset eivät vaahtoudu, jos niiden joukkoon pääsee tippaakaan keltuaista tai kulho ja vatkaimet ovat rasvaisia. Voit aloittaa piirakan valmistuksen marengista ja näin varmistaa hyvän lopputuloksen vatkaimia välillä pesemättä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
210 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
29 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g
Maidoton,
Kasvis (lakto-ovo)
Maidoton,
Kasvis (lakto-ovo)
Omenapiiras marenkikuorrutuksella
Happamat ja kirpeät omenat sopivat makean marengin pariksi erinomaisesti.
Happamat ja kirpeät omenat sopivat makean marengin pariksi erinomaisesti.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
1 dlpullomargariinia
-
1 dlsokeria
-
2keltuaista
-
2 dlvehnäjauhoja
-
1 dlruisleseitä
-
1 tlleivinjauhetta
- Täyte
-
400 ghappamia omenoita
-
1 ½ dlvettä
-
3 rklvaaleaa siirappia
-
2 tlkanelia
-
½ tlinkivääriä
-
½ dlvettä
-
2 rklmaissitärkkelystä
- Pinnalle
-
2valkuaista
-
4 rkltomusokeria
-
¼ tletikkaa
Valmistusohje
1. Valmista pohja vaahdottamalla rasva ja sokeri. Lisää munankeltuaiset ja keskenän sekoitetut kuivat aineet. Säästä valkuaiset marenkiin. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille noin 2 cm korkeuteen. Käytä painelussa tarvittaessa apuna jauhoja.
2. Kuori ja pilko täytteen omenat. Keitä omenapaloja siirapilla, kanelillla ja inkiväärillä maustetussa vedessä, kunnes ne soseutuvat. Sekoita maissitärkkelys kylmään vesitilkkaan (½ dl) ja lisää seos ohuena nauhana omenatäytteeseen. Keitä muutama minuutti, kunnes seos alkaa sakeutua. Kaada omenatäyte vuokaan taikinan päälle. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.
3. Tee kypsennyksen aikana marenki. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vaahto on riittävän kiinteää, kun se pysyy kulhossa, kun kulho käännetään ylösalaisin. Lisää sokeri ja etikka ja sekoita. Pursota tai levitä marenki kypsän piirakan pinnalle ja jatka paistamista 200 asteessa muutaman minuutin ajan eli kunnes marenki on saanut kauniin värin.
Vinkki
- Omenan sijaan piirakkaan sopii myös puolukka tai raparperi.
- Valkuaiset eivät vaahtoudu, jos niiden joukkoon pääsee tippaakaan keltuaista tai kulho ja vatkaimet ovat rasvaisia. Voit aloittaa piirakan valmistuksen marengista ja näin varmistaa hyvän lopputuloksen vatkaimia välillä pesemättä.
Valmistusohje
1.
Valmista pohja vaahdottamalla rasva ja sokeri. Lisää munankeltuaiset ja keskenän sekoitetut kuivat aineet. Säästä valkuaiset marenkiin. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille noin 2 cm korkeuteen. Käytä painelussa tarvittaessa apuna jauhoja.
2.
Kuori ja pilko täytteen omenat. Keitä omenapaloja siirapilla, kanelillla ja inkiväärillä maustetussa vedessä, kunnes ne soseutuvat. Sekoita maissitärkkelys kylmään vesitilkkaan (½ dl) ja lisää seos ohuena nauhana omenatäytteeseen. Keitä muutama minuutti, kunnes seos alkaa sakeutua. Kaada omenatäyte vuokaan taikinan päälle. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.
3.
Tee kypsennyksen aikana marenki. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vaahto on riittävän kiinteää, kun se pysyy kulhossa, kun kulho käännetään ylösalaisin. Lisää sokeri ja etikka ja sekoita. Pursota tai levitä marenki kypsän piirakan pinnalle ja jatka paistamista 200 asteessa muutaman minuutin ajan eli kunnes marenki on saanut kauniin värin.
Vinkki
- Omenan sijaan piirakkaan sopii myös puolukka tai raparperi.
- Valkuaiset eivät vaahtoudu, jos niiden joukkoon pääsee tippaakaan keltuaista tai kulho ja vatkaimet ovat rasvaisia. Voit aloittaa piirakan valmistuksen marengista ja näin varmistaa hyvän lopputuloksen vatkaimia välillä pesemättä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
210 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
29 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g