Kuva: TV5Elixir

Ainekset

300 g
sydänsalaattia tai rapeita salaatinlehtiä
200 g
kylmäsavukirjolohta
1
hapokas omena (esim. Granny smith)
1
avokado
2 tl
sitruunamehua
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Koristeeksi
1 dl
mätiä
½ dl
silmusalaattia tai mikrosalaattia
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
Helppo

Kylmäsavukirjolohi-salaattitacot

Hapokas omena tuo tacoihin kirpsakkuutta ja avokado lisää pehmeyttä - näissä kirjolohitacoissa on maut ovat tasapainossa.

Hapokas omena tuo tacoihin kirpsakkuutta ja avokado lisää pehmeyttä - näissä kirjolohitacoissa on maut ovat tasapainossa.

Kuva: TV5Elixir

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
300 g
sydänsalaattia tai rapeita salaatinlehtiä
200 g
kylmäsavukirjolohta
1
hapokas omena (esim. Granny smith)
1
avokado
2 tl
sitruunamehua
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Koristeeksi
1 dl
mätiä
½ dl
silmusalaattia tai mikrosalaattia

Valmistusohje

1.
Revi sydänsalaatin lehdet erilleen toisistaan. Asettele lehdet tarjottimelle.
2.
Pilko kylmäsavukirjolohi pieniksi kuutioiksi. Kuori ja pilko omena ja avokado. Sekoita kirjolohi, omenakuutiot ja avokadokuutiot keskenään kulhossa. Mausta sitruunanmehulla ja pippurilla. Lusikoi täytettä salaatinlehdille ja viimeistele nokareella mätiä sekä silmu- tai mikrosalaatilla.

Vinkki

Kokeile halutessasi lisätä annokseen lusikallinen ruokarahkaa tai kermaviiliä.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
90 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g