Ainekset
-
1 kgmyskikurpitsaa
-
1sipuli
-
2 cm palatuoretta inkivääriä
-
2 rklöljyä
-
1 lvettä
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
200 gtuorejuustoa
Valmistusohje
1. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet ja höttöinen keskusta. Paloittele kasvis noin 10 osaan ja kuori kurpitsanpalat terävällä veitsellä leikkuulautaa vasten ikään kuin höyläten kuorta pois pala palalta.
2. Hienonna sipuli ja raasta inkivääri. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti.
3. Lisää vesi ja anna kypsyä noin 20 minuuttia. Lisää suola, pippuri ja tuorejuusto kypsennyksen loppuvaiheessa. Soseuta keitto.
Vinkki
- Mausteiden ystävä voi lisätä soppaan intialaista vivahdetta vaikkapa garam masalasta.
- Myskikurpitsasesongin ulkopuolella voit käyttää kesäkurpitsaa, muuta kurpitsaa tai vaikkapa bataattia. Kasvisten vesipitoisuus vaihtelee, joten käytä keitinvettä aluksi 7-8 dl ja lisää tarvittaessa kypsennyksen aikana.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
42 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.4 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Kurpitsakeitto
Täyteläinen kurpitsakeitto syntyy myskikurpitsasta ja terävyyttä makuun tuo tuore inkivääri ja mustapippuri.
Täyteläinen kurpitsakeitto syntyy myskikurpitsasta ja terävyyttä makuun tuo tuore inkivääri ja mustapippuri.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 kgmyskikurpitsaa
-
1sipuli
-
2 cm palatuoretta inkivääriä
-
2 rklöljyä
-
1 lvettä
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
200 gtuorejuustoa
Valmistusohje
1. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet ja höttöinen keskusta. Paloittele kasvis noin 10 osaan ja kuori kurpitsanpalat terävällä veitsellä leikkuulautaa vasten ikään kuin höyläten kuorta pois pala palalta.
2. Hienonna sipuli ja raasta inkivääri. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti.
3. Lisää vesi ja anna kypsyä noin 20 minuuttia. Lisää suola, pippuri ja tuorejuusto kypsennyksen loppuvaiheessa. Soseuta keitto.
Vinkki
- Mausteiden ystävä voi lisätä soppaan intialaista vivahdetta vaikkapa garam masalasta.
- Myskikurpitsasesongin ulkopuolella voit käyttää kesäkurpitsaa, muuta kurpitsaa tai vaikkapa bataattia. Kasvisten vesipitoisuus vaihtelee, joten käytä keitinvettä aluksi 7-8 dl ja lisää tarvittaessa kypsennyksen aikana.
Valmistusohje
1.
Halkaise kurpitsa ja poista siemenet ja höttöinen keskusta. Paloittele kasvis noin 10 osaan ja kuori kurpitsanpalat terävällä veitsellä leikkuulautaa vasten ikään kuin höyläten kuorta pois pala palalta.
2.
Hienonna sipuli ja raasta inkivääri. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti.
3.
Lisää vesi ja anna kypsyä noin 20 minuuttia. Lisää suola, pippuri ja tuorejuusto kypsennyksen loppuvaiheessa. Soseuta keitto.
Vinkki
- Mausteiden ystävä voi lisätä soppaan intialaista vivahdetta vaikkapa garam masalasta.
- Myskikurpitsasesongin ulkopuolella voit käyttää kesäkurpitsaa, muuta kurpitsaa tai vaikkapa bataattia. Kasvisten vesipitoisuus vaihtelee, joten käytä keitinvettä aluksi 7-8 dl ja lisää tarvittaessa kypsennyksen aikana.
Muunnos
- Tee kurpitsakeitosta vegaaninenja maidoton korvaamalla tuorejuusto kasvipohjaisella vaihtoehdolla.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
42 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.4 g