Kuva: Sydänmerkki/Elvi Rista

Ainekset

1 kg
myskikurpitsaa
1
sipuli
2 cm pala
tuoretta inkivääriä
2 rkl
öljyä
1 l
vettä
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
200 g
tuorejuustoa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
42 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Kurpitsakeitto

Täyteläinen kurpitsakeitto syntyy myskikurpitsasta ja terävyyttä makuun tuo tuore inkivääri ja mustapippuri.

Täyteläinen kurpitsakeitto syntyy myskikurpitsasta ja terävyyttä makuun tuo tuore inkivääri ja mustapippuri.

Kuva: Sydänmerkki/Elvi Rista

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1 kg
myskikurpitsaa
1
sipuli
2 cm pala
tuoretta inkivääriä
2 rkl
öljyä
1 l
vettä
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
200 g
tuorejuustoa

Valmistusohje

1.
Halkaise kurpitsa ja poista siemenet ja höttöinen keskusta. Paloittele kasvis noin 10 osaan ja kuori kurpitsanpalat terävällä veitsellä leikkuulautaa vasten ikään kuin höyläten kuorta pois pala palalta.
2.
Hienonna sipuli ja raasta inkivääri. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti.
3.
Lisää vesi ja anna kypsyä noin 20 minuuttia. Lisää suola, pippuri ja tuorejuusto kypsennyksen loppuvaiheessa. Soseuta keitto.

Vinkki

  • Mausteiden ystävä voi lisätä soppaan intialaista vivahdetta vaikkapa garam masalasta.
  • Myskikurpitsasesongin ulkopuolella voit käyttää kesäkurpitsaa, muuta kurpitsaa tai vaikkapa bataattia. Kasvisten vesipitoisuus vaihtelee, joten käytä keitinvettä aluksi 7-8 dl ja lisää tarvittaessa kypsennyksen aikana.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
42 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.4 g