Ainekset
-
450 gbataattia
-
2 rklseesamöljyä
-
2valkosipulin kynttä
-
1 cm palatuoretta inkivääriä
-
2 dlvettä
-
4 rklhoisin-kastiketta
-
1 rklvalkoviinietikkaa
-
50 gcashewpähkinöitä
-
1kevätsipulin varsi
Valmistusohje
1. Kuori bataatti ja leikkaa 1 cm kuutioiksi. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista bataattikuutioita miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia välillä sekoitellen.
2. Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Lisää ne pannulle ja jatka paistamista hetki.
3. Sekoita 1 rkl seesamöljyä, vesi, hoisin-kastike ja valkoviinietikka. Kaada pannulle ja anna hautua, jotta neste haihtuu ja bataatit kypsyvät.
4. Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla muutama minuutti. Hienonna kevätsipuli. Ripottele pähkinät ja kevätsipuli kung pao bataatin pinnalle.
Vinkki
- Hoisin-kastikkeiden suolaipitoisuuksissa on paljon eroa. Suosi vähempisuolaisia tuotteita, joissa on suolaa noin 4 %.
- Jos kaipaat ruokaan lisää proteiinia, nakkaa pannuun loppuvaiheessa vaikkapa 100-150 g quorn- tai tofukuutioita.
- Kevätsipulin sijaan ruoan voi viimeistellä purjolla tai ruohosipulilla
- Keitä Kung Pao bataatin lisäkkeeksi täysjyväistä riisiä, ohraa tai kauraa, makusi mukaan. Jos lisäkkeen kypsymisaika on pidempi, laita se porisemaan samaan aikaan kun aloitat Kung Paon valmistuksen.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
122 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
23 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.9 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Kung pao bataatista
Ni hao! Saisiko olla klassinen kiinalainen Kung pao kasvisversiona? Makoisa, bataatti, paahdetut pähkinät, mausteinen hoisin-kastike sekä viimeistely rapsakalla kevätsipulilla takaavat mitä herkullisimman wokkiruoan.
Ni hao! Saisiko olla klassinen kiinalainen Kung pao kasvisversiona? Makoisa, bataatti, paahdetut pähkinät, mausteinen hoisin-kastike sekä viimeistely rapsakalla kevätsipulilla takaavat mitä herkullisimman wokkiruoan.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
450 gbataattia
-
2 rklseesamöljyä
-
2valkosipulin kynttä
-
1 cm palatuoretta inkivääriä
-
2 dlvettä
-
4 rklhoisin-kastiketta
-
1 rklvalkoviinietikkaa
-
50 gcashewpähkinöitä
-
1kevätsipulin varsi
Valmistusohje
1. Kuori bataatti ja leikkaa 1 cm kuutioiksi. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista bataattikuutioita miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia välillä sekoitellen.
2. Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Lisää ne pannulle ja jatka paistamista hetki.
3. Sekoita 1 rkl seesamöljyä, vesi, hoisin-kastike ja valkoviinietikka. Kaada pannulle ja anna hautua, jotta neste haihtuu ja bataatit kypsyvät.
4. Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla muutama minuutti. Hienonna kevätsipuli. Ripottele pähkinät ja kevätsipuli kung pao bataatin pinnalle.
Vinkki
- Hoisin-kastikkeiden suolaipitoisuuksissa on paljon eroa. Suosi vähempisuolaisia tuotteita, joissa on suolaa noin 4 %.
- Jos kaipaat ruokaan lisää proteiinia, nakkaa pannuun loppuvaiheessa vaikkapa 100-150 g quorn- tai tofukuutioita.
- Kevätsipulin sijaan ruoan voi viimeistellä purjolla tai ruohosipulilla
- Keitä Kung Pao bataatin lisäkkeeksi täysjyväistä riisiä, ohraa tai kauraa, makusi mukaan. Jos lisäkkeen kypsymisaika on pidempi, laita se porisemaan samaan aikaan kun aloitat Kung Paon valmistuksen.
Valmistusohje
1.
Kuori bataatti ja leikkaa 1 cm kuutioiksi. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista bataattikuutioita miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia välillä sekoitellen.
2.
Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Lisää ne pannulle ja jatka paistamista hetki.
3.
Sekoita 1 rkl seesamöljyä, vesi, hoisin-kastike ja valkoviinietikka. Kaada pannulle ja anna hautua, jotta neste haihtuu ja bataatit kypsyvät.
4.
Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla muutama minuutti. Hienonna kevätsipuli. Ripottele pähkinät ja kevätsipuli kung pao bataatin pinnalle.
Vinkki
- Hoisin-kastikkeiden suolaipitoisuuksissa on paljon eroa. Suosi vähempisuolaisia tuotteita, joissa on suolaa noin 4 %.
- Jos kaipaat ruokaan lisää proteiinia, nakkaa pannuun loppuvaiheessa vaikkapa 100-150 g quorn- tai tofukuutioita.
- Kevätsipulin sijaan ruoan voi viimeistellä purjolla tai ruohosipulilla
- Keitä Kung Pao bataatin lisäkkeeksi täysjyväistä riisiä, ohraa tai kauraa, makusi mukaan. Jos lisäkkeen kypsymisaika on pidempi, laita se porisemaan samaan aikaan kun aloitat Kung Paon valmistuksen.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
122 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
23 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.9 g