Ainekset
-
600 gkukkakaalia
-
200 gkurkkua
-
8retiisiä
-
½ - 1chili
-
½ ruukkutuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa
- Kastike
-
3valkosipulin kynttä
-
1 dlöljyä
-
3 rkletikkaa
-
1 tlsokeria
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Leikkaa kukkakaalin kukinnot ja varsi ohuiksi viipaleiksi. Puolita kurkku pituussuunnassa ja kaavi siemenet pikkulusikalla. Leikkaa kurkku viipaleiksi
2. Viipaloi retiisit. Hienonna chili ja basilika tai persilja. Sekoita ainekset.
3. Hienonna valkosipulin kynnet ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset. Kaada kastike kasvisten joukkoon.
4. Anna maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia.
Vinkki
- Salaattiin voi lisätä hedelmänpaloja 200-300g, esimerkiksi (hunaja)melonia, omenaa tai päärynää.
- Katso muita kukkakaaliherkkuja: kukkakaalipyree ja couscoussalaatti
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
95 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Kukkakaalisalaatti
Kesäinen kukkakaalisalaatti ilahduttaa raikkaudellaan ja rapeudellaan. Ja mikä parasta, jos salaattia jää yli, säilyy se erinomaisesti pari päivää.
Kesäinen kukkakaalisalaatti ilahduttaa raikkaudellaan ja rapeudellaan. Ja mikä parasta, jos salaattia jää yli, säilyy se erinomaisesti pari päivää.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
600 gkukkakaalia
-
200 gkurkkua
-
8retiisiä
-
½ - 1chili
-
½ ruukkutuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa
- Kastike
-
3valkosipulin kynttä
-
1 dlöljyä
-
3 rkletikkaa
-
1 tlsokeria
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Leikkaa kukkakaalin kukinnot ja varsi ohuiksi viipaleiksi. Puolita kurkku pituussuunnassa ja kaavi siemenet pikkulusikalla. Leikkaa kurkku viipaleiksi
2. Viipaloi retiisit. Hienonna chili ja basilika tai persilja. Sekoita ainekset.
3. Hienonna valkosipulin kynnet ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset. Kaada kastike kasvisten joukkoon.
4. Anna maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia.
Vinkki
- Salaattiin voi lisätä hedelmänpaloja 200-300g, esimerkiksi (hunaja)melonia, omenaa tai päärynää.
- Katso muita kukkakaaliherkkuja: kukkakaalipyree ja couscoussalaatti
Valmistusohje
1.
Leikkaa kukkakaalin kukinnot ja varsi ohuiksi viipaleiksi. Puolita kurkku pituussuunnassa ja kaavi siemenet pikkulusikalla. Leikkaa kurkku viipaleiksi
2.
Viipaloi retiisit. Hienonna chili ja basilika tai persilja. Sekoita ainekset.
3.
Hienonna valkosipulin kynnet ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset. Kaada kastike kasvisten joukkoon.
4.
Anna maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia.
Vinkki
- Salaattiin voi lisätä hedelmänpaloja 200-300g, esimerkiksi (hunaja)melonia, omenaa tai päärynää.
- Katso muita kukkakaaliherkkuja: kukkakaalipyree ja couscoussalaatti
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
95 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g