Ainekset
-
1 kglihaisia naudan, possun, lampaan tai hirvenluita
-
2sipulia
-
2porkkanaa
-
1palsternakka
-
100 gselleriä
-
3 lvettä
-
2 tlsuolaa
-
10kokonaista maustepippuria
-
2laakerinlehteä
-
yrttikimppu (mm. timjami, persilja, rosmariini)
Valmistusohje
1. Asettele luut uunipannulle. Leikkaa niiden joukkoon juurekset lohkoiksi. Ruskista uunissa 170 asteen lämmössä noin puolen tunnin ajan. Kääntele aineksia välillä. Luiden kunnollinen ruskistaminen antaa liemelle vahvan värin ja maun. Kun luut ovat ruskistuneet, siirrä kaikki ainekset suureen kattilaan.
2. Lisää sen verran vettä, että ainekset peittyvät. Keitä miedolla lämmöllä noin kaksi tuntia. Siivilöi liemi, anna sen jäähtyä, poista pinnalta rasva ja pakasta kerta-annoksina tai nauti alkukeittona.
Vinkki
- Tarjoa höyryävää lientä leivän kanssa vaikka joulupöydässä tai käytä keittojen tai kastikkeiden pohjaksi.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
65 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton
Kotitekoinen lihaliemi
Itsetehty lihaliemi on herkullista. Voit pakastaa lientä sopiviin kerta-annoksiin ja käyttää sitä keittoihin ja kastikkeisiin.
Itsetehty lihaliemi on herkullista. Voit pakastaa lientä sopiviin kerta-annoksiin ja käyttää sitä keittoihin ja kastikkeisiin.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 kglihaisia naudan, possun, lampaan tai hirvenluita
-
2sipulia
-
2porkkanaa
-
1palsternakka
-
100 gselleriä
-
3 lvettä
-
2 tlsuolaa
-
10kokonaista maustepippuria
-
2laakerinlehteä
-
yrttikimppu (mm. timjami, persilja, rosmariini)
Valmistusohje
1. Asettele luut uunipannulle. Leikkaa niiden joukkoon juurekset lohkoiksi. Ruskista uunissa 170 asteen lämmössä noin puolen tunnin ajan. Kääntele aineksia välillä. Luiden kunnollinen ruskistaminen antaa liemelle vahvan värin ja maun. Kun luut ovat ruskistuneet, siirrä kaikki ainekset suureen kattilaan.
2. Lisää sen verran vettä, että ainekset peittyvät. Keitä miedolla lämmöllä noin kaksi tuntia. Siivilöi liemi, anna sen jäähtyä, poista pinnalta rasva ja pakasta kerta-annoksina tai nauti alkukeittona.
Vinkki
- Tarjoa höyryävää lientä leivän kanssa vaikka joulupöydässä tai käytä keittojen tai kastikkeiden pohjaksi.
Valmistusohje
1.
Asettele luut uunipannulle. Leikkaa niiden joukkoon juurekset lohkoiksi. Ruskista uunissa 170 asteen lämmössä noin puolen tunnin ajan. Kääntele aineksia välillä. Luiden kunnollinen ruskistaminen antaa liemelle vahvan värin ja maun. Kun luut ovat ruskistuneet, siirrä kaikki ainekset suureen kattilaan.
2.
Lisää sen verran vettä, että ainekset peittyvät. Keitä miedolla lämmöllä noin kaksi tuntia. Siivilöi liemi, anna sen jäähtyä, poista pinnalta rasva ja pakasta kerta-annoksina tai nauti alkukeittona.
Vinkki
- Tarjoa höyryävää lientä leivän kanssa vaikka joulupöydässä tai käytä keittojen tai kastikkeiden pohjaksi.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
65 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g