Kuva: Sydänmerkki/ Timo Viljakainen

Ainekset

1 kg
lihaisia naudan, possun, lampaan tai hirvenluita
2
sipulia
2
porkkanaa
1
palsternakka
100 g
selleriä
3 l
vettä
2 tl
suolaa
10
kokonaista maustepippuria
2
laakerinlehteä
yrttikimppu (mm. timjami, persilja, rosmariini)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
65 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton

Kotitekoinen lihaliemi

Itsetehty lihaliemi on herkullista. Voit pakastaa lientä sopiviin kerta-annoksiin ja käyttää sitä keittoihin ja kastikkeisiin.

Itsetehty lihaliemi on herkullista. Voit pakastaa lientä sopiviin kerta-annoksiin ja käyttää sitä keittoihin ja kastikkeisiin.

Kuva: Sydänmerkki/ Timo Viljakainen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1 kg
lihaisia naudan, possun, lampaan tai hirvenluita
2
sipulia
2
porkkanaa
1
palsternakka
100 g
selleriä
3 l
vettä
2 tl
suolaa
10
kokonaista maustepippuria
2
laakerinlehteä
yrttikimppu (mm. timjami, persilja, rosmariini)

Valmistusohje

1.
Asettele luut uunipannulle. Leikkaa niiden joukkoon juurekset lohkoiksi. Ruskista uunissa 170 asteen lämmössä noin puolen tunnin ajan. Kääntele aineksia välillä. Luiden kunnollinen ruskistaminen antaa liemelle vahvan värin ja maun. Kun luut ovat ruskistuneet, siirrä kaikki ainekset suureen kattilaan.
2.
Lisää sen verran vettä, että ainekset peittyvät. Keitä miedolla lämmöllä noin kaksi tuntia. Siivilöi liemi, anna sen jäähtyä, poista pinnalta rasva ja pakasta kerta-annoksina tai nauti alkukeittona.

Vinkki

  • Tarjoa höyryävää lientä leivän kanssa vaikka joulupöydässä tai käytä keittojen tai kastikkeiden pohjaksi.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
65 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
1 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g