Ainekset
-
700 gmunakoisoa
-
400 gperunaa
- Kastike
-
2punasipulia
-
2-3valkosipulinkynttä
-
2 rklöljyä
-
1 pktkaurajauhista tai nyhtökauraa
-
2 tlk (á 400 g)kirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa
-
1 dlvettä
-
2 tloreganoa
-
2 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlkanelia
- Pinnalle
-
3 dlmaustamatonta jogurttia
-
2kananmunaa
-
1 tlsokeria
-
1 rkltuoretta persiljaa
-
2 dl (70 g)juustoraastetta
Valmistusohje
1. Viipaloi munakoisot ohuiksi viipaleiksi ja paista pinnoitetussa paistinpannussa ilman rasvaa molemmin puolin, kunnes ne alkavat saada väriä. Nosta viipaleet pois pannulta.
2. Hienonna sipulit ja kuullota kattilassa öljyssä. Lisää kauramuru ja tomaattisäilykkeet liemineen. Huuhtele säilyketölkit vesitilkalla ja kaada liemi kattilaan. Lisää myös mausteet. Hauduta noin 15–20 minuuttia.
3. Kuori sillä aikaa perunat ja viipaloi 2–3 mm viipaleiksi.
4. Pane puolet munakoiso- ja perunaviipaleista leivinpaperilla vuoratun uunivuoan (n. 20 x 30 cm) pohjalle. Lisää kasvisseos ja päälle loput viipaleet.
5. Sekoita jogurtti, munat, sokeri ja persilja kulhossa. Kaada seos vuoan pinnalle ja ripottele pinnalle juustoraaste.
6. Paista kasvismoussakaa 180 asteessa 50–60 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat kypsyneet ja pinta on saanut hyvän värin.
Vinkki
Kaurajauhiksen tai nyhtökauran ohella moussakaan käy mifujauhis, härkis, linssit tai soijarouhe.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvismoussaka
Itäisen Välimeren perinneruoka, moussaka, muistuttaa lasagnea. Pastalevyt on vain korvattu munakoisolla ja usein myös perunalla. Kasvisversiossa moussaka valmistuu jauhelihan sijaan kaurapohjaisesta tuotteesta. Tässä ohjeessa valkokastikkeen kosvaa jogurttiseos.
Itäisen Välimeren perinneruoka, moussaka, muistuttaa lasagnea. Pastalevyt on vain korvattu munakoisolla ja usein myös perunalla. Kasvisversiossa moussaka valmistuu jauhelihan sijaan kaurapohjaisesta tuotteesta. Tässä ohjeessa valkokastikkeen kosvaa jogurttiseos.
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
700 gmunakoisoa
-
400 gperunaa
- Kastike
-
2punasipulia
-
2-3valkosipulinkynttä
-
2 rklöljyä
-
1 pktkaurajauhista tai nyhtökauraa
-
2 tlk (á 400 g)kirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa
-
1 dlvettä
-
2 tloreganoa
-
2 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlkanelia
- Pinnalle
-
3 dlmaustamatonta jogurttia
-
2kananmunaa
-
1 tlsokeria
-
1 rkltuoretta persiljaa
-
2 dl (70 g)juustoraastetta
Valmistusohje
1. Viipaloi munakoisot ohuiksi viipaleiksi ja paista pinnoitetussa paistinpannussa ilman rasvaa molemmin puolin, kunnes ne alkavat saada väriä. Nosta viipaleet pois pannulta.
2. Hienonna sipulit ja kuullota kattilassa öljyssä. Lisää kauramuru ja tomaattisäilykkeet liemineen. Huuhtele säilyketölkit vesitilkalla ja kaada liemi kattilaan. Lisää myös mausteet. Hauduta noin 15–20 minuuttia.
3. Kuori sillä aikaa perunat ja viipaloi 2–3 mm viipaleiksi.
4. Pane puolet munakoiso- ja perunaviipaleista leivinpaperilla vuoratun uunivuoan (n. 20 x 30 cm) pohjalle. Lisää kasvisseos ja päälle loput viipaleet.
5. Sekoita jogurtti, munat, sokeri ja persilja kulhossa. Kaada seos vuoan pinnalle ja ripottele pinnalle juustoraaste.
6. Paista kasvismoussakaa 180 asteessa 50–60 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat kypsyneet ja pinta on saanut hyvän värin.
Vinkki
Kaurajauhiksen tai nyhtökauran ohella moussakaan käy mifujauhis, härkis, linssit tai soijarouhe.
Valmistusohje
1.
Viipaloi munakoisot ohuiksi viipaleiksi ja paista pinnoitetussa paistinpannussa ilman rasvaa molemmin puolin, kunnes ne alkavat saada väriä. Nosta viipaleet pois pannulta.
2.
Hienonna sipulit ja kuullota kattilassa öljyssä. Lisää kauramuru ja tomaattisäilykkeet liemineen. Huuhtele säilyketölkit vesitilkalla ja kaada liemi kattilaan. Lisää myös mausteet. Hauduta noin 15–20 minuuttia.
3.
Kuori sillä aikaa perunat ja viipaloi 2–3 mm viipaleiksi.
4.
Pane puolet munakoiso- ja perunaviipaleista leivinpaperilla vuoratun uunivuoan (n. 20 x 30 cm) pohjalle. Lisää kasvisseos ja päälle loput viipaleet.
5.
Sekoita jogurtti, munat, sokeri ja persilja kulhossa. Kaada seos vuoan pinnalle ja ripottele pinnalle juustoraaste.
6.
Paista kasvismoussakaa 180 asteessa 50–60 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat kypsyneet ja pinta on saanut hyvän värin.
Vinkki
Kaurajauhiksen tai nyhtökauran ohella moussakaan käy mifujauhis, härkis, linssit tai soijarouhe.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g