Kuva: Sydänmerkki/Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Marinadi
800 g
broilerin koipi- ja rintapaloja (luullisia)
½ tl
suolaa
4
sipulia
2–3
valkosipulinkynttä
½ dl
öljyä
1
chili
1 dl
sitruunamehua
1–2 rkl
(omenaviini)etikkaa
2–3
laakerinlehteä
1–2 rkl
(dijon)sinappia
1 rkl
soijakastiketta
½ tl
rouhittua mustapippuria
(cayennenpippuria maun mukaan)
Lisäksi
4
porkkanaa
4
jauhoista perunaa (punainen pussi)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

M Maidoton
Mu Munaton
M Maidoton
Mu Munaton

Kana-yassa

Kana-yassa on afrikkalainen ruoka, jota tehdään iso annos. Koko perhe syö samalta vadilta, pyöritellen riisistä, lihasta ja kasviksista sopivia suupaloja.

Kana-yassa on afrikkalainen ruoka, jota tehdään iso annos. Koko perhe syö samalta vadilta, pyöritellen riisistä, lihasta ja kasviksista sopivia suupaloja.

Kuva: Sydänmerkki/Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Marinadi
800 g
broilerin koipi- ja rintapaloja (luullisia)
½ tl
suolaa
4
sipulia
2–3
valkosipulinkynttä
½ dl
öljyä
1
chili
1 dl
sitruunamehua
1–2 rkl
(omenaviini)etikkaa
2–3
laakerinlehteä
1–2 rkl
(dijon)sinappia
1 rkl
soijakastiketta
½ tl
rouhittua mustapippuria
(cayennenpippuria maun mukaan)
Lisäksi
4
porkkanaa
4
jauhoista perunaa (punainen pussi)

Valmistusohje

1.
Poista broilerinpaloista halutessasi nahka, jotta mausteet imeytyvät paremmin. Laita lihapalat uunivuokaan. Mausta liha suolalla. Kuori ja lohko sipulit ja sekoita öljy ja muut marinadin ainekset. Kaada maustekastike broilerille ja anna maustua muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.
2.
Lisää vuokaan porkkana- ja perunapalat ja hauduta kypsäksi 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Voit halutessasi hauduttaa ruuan myös liedellä miedolla lämmöllä. Kypsennysaika on tällöin puolisen tuntia

Vinkki

  • Tarjoa ruoka täysjyväriisin tai riisiseoksen kanssa.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g