Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Kaaliseos
1 kg
valkokaalia
2
porkkanaa
1 rkl
öljyä
6 dl
vettä
1 rkl
siirappia
1 tl
meiramia
1 tl
suolaa
Jauhelihaseos
1
sipuli
400 g
jauhelihaa (rasvaa max. 10%)
1 rkl
öljyä
¾ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1 ½ dl
4-viljan aterianjyviä, ohrasuurimoita tai riisi-viljasekoitusta
6 dl
vettä tai kaalin haudutuslientä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

M Maidoton
M Maidoton

Kaalilaatikko

Perinteinen kaalilaatikko on riittoisa arkeen sopiva ruoka. Pitkä kypsennysaika takaa makean ja mehevän maun.

Perinteinen kaalilaatikko on riittoisa arkeen sopiva ruoka. Pitkä kypsennysaika takaa makean ja mehevän maun.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Kaaliseos
1 kg
valkokaalia
2
porkkanaa
1 rkl
öljyä
6 dl
vettä
1 rkl
siirappia
1 tl
meiramia
1 tl
suolaa
Jauhelihaseos
1
sipuli
400 g
jauhelihaa (rasvaa max. 10%)
1 rkl
öljyä
¾ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1 ½ dl
4-viljan aterianjyviä, ohrasuurimoita tai riisi-viljasekoitusta
6 dl
vettä tai kaalin haudutuslientä

Valmistusohje

1.
Hienonna kaali ja porkkanat. Kuullota kasviksia kattilassa öljytilkassa muutama minuutti. Lisää vesi ja anna seoksen hautua miedolla lämmöllä, kunnes se pehmenee jonkun verran. Kesäkaali kypsyy 10-15 minuutissa palojen paksuudesta riippuen, talvikaali saattaa vaatia 2-3 kertaisen ajan. Kaada mahdollinen ylimääräinen keitinvesi pois, mutta säästä se uunikypsennystä varten.
2.
Mausta valutettu kaali-porkkanaseos siirapilla, meiramilla ja suolalla.
3.
Tee kaalin kypsennyksen aikana jauhelihaseos: Hienonna sipuli ja ruskista jauhelihan kanssa paistinpannussa. Mausta suolalla ja pippurilla.
4.
Sekoita kaaliseos, kypsä jauheliha ja raa´at aterianjyvät (tai ohra/riisi-viljaseos). Kaada vuokaan ja lisää vesi tai kaalin keitinvettä. Paista kaalilaatikkoa 200 asteessa noin tunti.

Vinkki

  • Tutustu myös broilerin jauhelihasta valmistuvaan kaalilaatikko-reseptiin.
  • Teet kaalilaatikosta kasvissyöjälle sopivan vaihtamalla jauhelihan esimerkiksi linsseihin, soijarouheeseen tai muuhun kasviproteiinituotteeseen.
  • Perinteisiä makuja vaaliva nauttii kaalilaatikon puolukkasurvoksen kanssa, kokeilunhaluinen lisää kylkeen pirteää karviaschutneya.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g