Ainekset
- Kaaliseos
-
1 kgvalkokaalia
-
2porkkanaa
-
1 rklöljyä
-
6 dlvettä
-
1 rklsiirappia
-
1 tlmeiramia
-
1 tlsuolaa
- Jauhelihaseos
-
1sipuli
-
400 gjauhelihaa (rasvaa max. 10%)
-
1 rklöljyä
-
¾ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
1 ½ dl4-viljan aterianjyviä, ohrasuurimoita tai riisi-viljasekoitusta
-
6 dlvettä tai kaalin haudutuslientä
Valmistusohje
1. Hienonna kaali ja porkkanat. Kuullota kasviksia kattilassa öljytilkassa muutama minuutti. Lisää vesi ja anna seoksen hautua miedolla lämmöllä, kunnes se pehmenee jonkun verran. Kesäkaali kypsyy 10-15 minuutissa palojen paksuudesta riippuen, talvikaali saattaa vaatia 2-3 kertaisen ajan. Kaada mahdollinen ylimääräinen keitinvesi pois, mutta säästä se uunikypsennystä varten.
2. Mausta valutettu kaali-porkkanaseos siirapilla, meiramilla ja suolalla.
3. Tee kaalin kypsennyksen aikana jauhelihaseos: Hienonna sipuli ja ruskista jauhelihan kanssa paistinpannussa. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Sekoita kaaliseos, kypsä jauheliha ja raa´at aterianjyvät (tai ohra/riisi-viljaseos). Kaada vuokaan ja lisää vesi tai kaalin keitinvettä. Paista kaalilaatikkoa 200 asteessa noin tunti.
Vinkki
- Tutustu myös broilerin jauhelihasta valmistuvaan kaalilaatikko-reseptiin.
- Teet kaalilaatikosta kasvissyöjälle sopivan vaihtamalla jauhelihan esimerkiksi linsseihin, soijarouheeseen tai muuhun kasviproteiinituotteeseen.
- Perinteisiä makuja vaaliva nauttii kaalilaatikon puolukkasurvoksen kanssa, kokeilunhaluinen lisää kylkeen pirteää karviaschutneya.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g
Maidoton
Maidoton
Kaalilaatikko
Perinteinen kaalilaatikko on riittoisa arkeen sopiva ruoka. Pitkä kypsennysaika takaa makean ja mehevän maun.
Perinteinen kaalilaatikko on riittoisa arkeen sopiva ruoka. Pitkä kypsennysaika takaa makean ja mehevän maun.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Kaaliseos
-
1 kgvalkokaalia
-
2porkkanaa
-
1 rklöljyä
-
6 dlvettä
-
1 rklsiirappia
-
1 tlmeiramia
-
1 tlsuolaa
- Jauhelihaseos
-
1sipuli
-
400 gjauhelihaa (rasvaa max. 10%)
-
1 rklöljyä
-
¾ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
1 ½ dl4-viljan aterianjyviä, ohrasuurimoita tai riisi-viljasekoitusta
-
6 dlvettä tai kaalin haudutuslientä
Valmistusohje
1. Hienonna kaali ja porkkanat. Kuullota kasviksia kattilassa öljytilkassa muutama minuutti. Lisää vesi ja anna seoksen hautua miedolla lämmöllä, kunnes se pehmenee jonkun verran. Kesäkaali kypsyy 10-15 minuutissa palojen paksuudesta riippuen, talvikaali saattaa vaatia 2-3 kertaisen ajan. Kaada mahdollinen ylimääräinen keitinvesi pois, mutta säästä se uunikypsennystä varten.
2. Mausta valutettu kaali-porkkanaseos siirapilla, meiramilla ja suolalla.
3. Tee kaalin kypsennyksen aikana jauhelihaseos: Hienonna sipuli ja ruskista jauhelihan kanssa paistinpannussa. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Sekoita kaaliseos, kypsä jauheliha ja raa´at aterianjyvät (tai ohra/riisi-viljaseos). Kaada vuokaan ja lisää vesi tai kaalin keitinvettä. Paista kaalilaatikkoa 200 asteessa noin tunti.
Vinkki
- Tutustu myös broilerin jauhelihasta valmistuvaan kaalilaatikko-reseptiin.
- Teet kaalilaatikosta kasvissyöjälle sopivan vaihtamalla jauhelihan esimerkiksi linsseihin, soijarouheeseen tai muuhun kasviproteiinituotteeseen.
- Perinteisiä makuja vaaliva nauttii kaalilaatikon puolukkasurvoksen kanssa, kokeilunhaluinen lisää kylkeen pirteää karviaschutneya.
Valmistusohje
1.
Hienonna kaali ja porkkanat. Kuullota kasviksia kattilassa öljytilkassa muutama minuutti. Lisää vesi ja anna seoksen hautua miedolla lämmöllä, kunnes se pehmenee jonkun verran. Kesäkaali kypsyy 10-15 minuutissa palojen paksuudesta riippuen, talvikaali saattaa vaatia 2-3 kertaisen ajan. Kaada mahdollinen ylimääräinen keitinvesi pois, mutta säästä se uunikypsennystä varten.
2.
Mausta valutettu kaali-porkkanaseos siirapilla, meiramilla ja suolalla.
3.
Tee kaalin kypsennyksen aikana jauhelihaseos: Hienonna sipuli ja ruskista jauhelihan kanssa paistinpannussa. Mausta suolalla ja pippurilla.
4.
Sekoita kaaliseos, kypsä jauheliha ja raa´at aterianjyvät (tai ohra/riisi-viljaseos). Kaada vuokaan ja lisää vesi tai kaalin keitinvettä. Paista kaalilaatikkoa 200 asteessa noin tunti.
Vinkki
- Tutustu myös broilerin jauhelihasta valmistuvaan kaalilaatikko-reseptiin.
- Teet kaalilaatikosta kasvissyöjälle sopivan vaihtamalla jauhelihan esimerkiksi linsseihin, soijarouheeseen tai muuhun kasviproteiinituotteeseen.
- Perinteisiä makuja vaaliva nauttii kaalilaatikon puolukkasurvoksen kanssa, kokeilunhaluinen lisää kylkeen pirteää karviaschutneya.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g