Ainekset
-
1 lvettä
-
3 dlhärkäpapurouhetta
-
200 gpalsternakkaa
-
200 gporkkanaa
-
1sipuli
-
1 rklöljyä
-
1 dlkermankaltaista kauravalmistetta
-
1 rklperunajauhoja
-
1 tlsuolaa
-
1 tlpippuria
-
1 tlpaprikaa
-
½ tlchiliä
- Voiteluun
-
2 rklöljyä
Valmistusohje
1. Huuhtele härkäpapurouhe ja keitä härkäpapurouhe pehmeäksi vedessä (noin 10-15 minuuttia).
2. Kuori ja pilko sillä aikaa juurekset ja keitä kypsäksi vesitilkassa.
3. Kuori ja pilko sipuli ja kuullota öljyssä.
4. Kaada kypsistä juureksista vesi pois. Survo juurekset, lisää papumassa ja muut ainekset. Sekoita taikinaksi.
5. Muotoile taikinasta lusikoiden avulla pihvejä ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Pihvejä tulee noin 20 kappaletta. Tiputtele muutama tippa öljyä kunkin pihvin päälle.
6. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Käännä halutessasi pihvit paiston puolivälissä.
Vinkki
- Voit käyttää härkäpapurouheen tilalla tuoreita härkäpapuja. Ne kypsyvät muutamassa minuutissa, jonka jälkeen voit silputa veitsellä hienoksi.
- Härkäpapurouheen ohella voit käyttää hernerouhetta, soijarouhetta tai muuta vastaavaa kasvistuotetta.
- Myös erilaiset säilykepavut sopivat härkäpapujen sijaan - säilykkeitä ei tarvitse keittää, vaan voit muussata ne haarukalla ja sekoittaa muiden ainesten joukkoon.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
1.1 g
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Gluteeniton,
Maidoton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo),
Vegaaninen
Härkäpapu-juurespihvit
Härkäpapu on kotimainen proteiininlähde, johon on helppo tutustua vaikkapa näiden pihvien muodossa.
Härkäpapu on kotimainen proteiininlähde, johon on helppo tutustua vaikkapa näiden pihvien muodossa.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 lvettä
-
3 dlhärkäpapurouhetta
-
200 gpalsternakkaa
-
200 gporkkanaa
-
1sipuli
-
1 rklöljyä
-
1 dlkermankaltaista kauravalmistetta
-
1 rklperunajauhoja
-
1 tlsuolaa
-
1 tlpippuria
-
1 tlpaprikaa
-
½ tlchiliä
- Voiteluun
-
2 rklöljyä
Valmistusohje
1. Huuhtele härkäpapurouhe ja keitä härkäpapurouhe pehmeäksi vedessä (noin 10-15 minuuttia).
2. Kuori ja pilko sillä aikaa juurekset ja keitä kypsäksi vesitilkassa.
3. Kuori ja pilko sipuli ja kuullota öljyssä.
4. Kaada kypsistä juureksista vesi pois. Survo juurekset, lisää papumassa ja muut ainekset. Sekoita taikinaksi.
5. Muotoile taikinasta lusikoiden avulla pihvejä ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Pihvejä tulee noin 20 kappaletta. Tiputtele muutama tippa öljyä kunkin pihvin päälle.
6. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Käännä halutessasi pihvit paiston puolivälissä.
Vinkki
- Voit käyttää härkäpapurouheen tilalla tuoreita härkäpapuja. Ne kypsyvät muutamassa minuutissa, jonka jälkeen voit silputa veitsellä hienoksi.
- Härkäpapurouheen ohella voit käyttää hernerouhetta, soijarouhetta tai muuta vastaavaa kasvistuotetta.
- Myös erilaiset säilykepavut sopivat härkäpapujen sijaan - säilykkeitä ei tarvitse keittää, vaan voit muussata ne haarukalla ja sekoittaa muiden ainesten joukkoon.
Valmistusohje
1.
Huuhtele härkäpapurouhe ja keitä härkäpapurouhe pehmeäksi vedessä (noin 10-15 minuuttia).
2.
Kuori ja pilko sillä aikaa juurekset ja keitä kypsäksi vesitilkassa.
3.
Kuori ja pilko sipuli ja kuullota öljyssä.
4.
Kaada kypsistä juureksista vesi pois. Survo juurekset, lisää papumassa ja muut ainekset. Sekoita taikinaksi.
5.
Muotoile taikinasta lusikoiden avulla pihvejä ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Pihvejä tulee noin 20 kappaletta. Tiputtele muutama tippa öljyä kunkin pihvin päälle.
6.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Käännä halutessasi pihvit paiston puolivälissä.
Vinkki
- Voit käyttää härkäpapurouheen tilalla tuoreita härkäpapuja. Ne kypsyvät muutamassa minuutissa, jonka jälkeen voit silputa veitsellä hienoksi.
- Härkäpapurouheen ohella voit käyttää hernerouhetta, soijarouhetta tai muuta vastaavaa kasvistuotetta.
- Myös erilaiset säilykepavut sopivat härkäpapujen sijaan - säilykkeitä ei tarvitse keittää, vaan voit muussata ne haarukalla ja sekoittaa muiden ainesten joukkoon.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
1.1 g