Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

1 (n.1,2 kg)
maustettu kokonainen broileri (esim. yrttimaustettu)
2 rkl
öljyä
Grillattu kaali
900 g
(varhais)kaalia
2 rkl
öljyä
¼ tl
rouhittua mustapippuria
1 mm
suolaa
Piimäkastike
1
valkosipulin kynsi
2 dl
piimää
½ ruukku
tuoretta lehtipersiljaa
2 tl
sitruunanmehua
¼ tl
rouhittua mustapippuria
1 mm
suolaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
155 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.2 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
12 g
Suolaa
0.9 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
Mu Munaton
G Gluteeniton
Mu Munaton

Grillattua kanaa ja kaalia

Kokonaisena grillattu broileri on näyttävä ilmestys ruokapöydässä. Kun käsittelet tipun litistämällä, kypsennysaika lyhenee, ja paistotulos paranee. Jos grillaaminen ei ole juttusi, ruoka paahtuu herkullisen meheväksi myös uunissa.

Kokonaisena grillattu broileri on näyttävä ilmestys ruokapöydässä. Kun käsittelet tipun litistämällä, kypsennysaika lyhenee, ja paistotulos paranee. Jos grillaaminen ei ole juttusi, ruoka paahtuu herkullisen meheväksi myös uunissa.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1 (n.1,2 kg)
maustettu kokonainen broileri (esim. yrttimaustettu)
2 rkl
öljyä
Grillattu kaali
900 g
(varhais)kaalia
2 rkl
öljyä
¼ tl
rouhittua mustapippuria
1 mm
suolaa
Piimäkastike
1
valkosipulin kynsi
2 dl
piimää
½ ruukku
tuoretta lehtipersiljaa
2 tl
sitruunanmehua
¼ tl
rouhittua mustapippuria
1 mm
suolaa

Valmistusohje

1.
Pyyhi broileri kuivaksi. Nosta se leikkuulaudalle selkäpuoli ylöspäin. Leikkaa tukevilla keittiösaksilla selkärangan vierestä broileri auki. Leikkaa broileri auki myös selkärangan toiselta puolelta ja poista ranka.
2.
Käännä broileri ympäri ja paina broileria napakasti rintalastan kohdalta leikkuulautaa vasten litteämmäksi. Typistä siiven kärjet saksilla. Sido broilerin jalat narulla yhteen. Voitele broilerin pinta öljyllä.
3.
Grillaa broileria nahkapuoli alaspäin 20-25 minuuttia. Käännä broileri ja jatka kypsentämistä vielä 10-15 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Paistoaika riippuu grillin kuumuudesta.
4.
Valmista broilerin kypsyessä kaalit. Leikkaa kaali tukevalla veitsellä puoliksi ja sitten 6-8 lohkoksi. Jätä kanta paikoilleen, jotta lohkot pysyvät koossa grillattaessa. Voitele kaalit öljyllä ja grillaa molemmin puolin noin 5 minuuttia, kunnes kaali on pehmentynyt ja saanut väriä. Jos käytät tiiviimpää syys- tai talvikaalia, pidennä kypsennysaikaa 5-10 minuuttia. Mausta pippurilla ja suolaripauksella.
5.
Kastiketta varten raasta tai hienonna valkosipuli. Sekoita ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella.

Vinkki

Voit kypsentää aterian myös uunissa: paista broileria 200 asteessa 35–40 minuuttia, lisää maustetut kaalinlohkot ja jatka kypsennystä 10–15 minuuttia.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
155 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.2 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
12 g
Suolaa
0.9 g

Yhteistyössä