Ainekset
-
1 (n.1,2 kg)maustettu kokonainen broileri (esim. yrttimaustettu)
-
2 rklöljyä
- Grillattu kaali
-
900 g(varhais)kaalia
-
2 rklöljyä
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
1 mmsuolaa
- Piimäkastike
-
1valkosipulin kynsi
-
2 dlpiimää
-
½ ruukkutuoretta lehtipersiljaa
-
2 tlsitruunanmehua
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
1 mmsuolaa
Valmistusohje
1. Pyyhi broileri kuivaksi. Nosta se leikkuulaudalle selkäpuoli ylöspäin. Leikkaa tukevilla keittiösaksilla selkärangan vierestä broileri auki. Leikkaa broileri auki myös selkärangan toiselta puolelta ja poista ranka.
2. Käännä broileri ympäri ja paina broileria napakasti rintalastan kohdalta leikkuulautaa vasten litteämmäksi. Typistä siiven kärjet saksilla. Sido broilerin jalat narulla yhteen. Voitele broilerin pinta öljyllä.
3. Grillaa broileria nahkapuoli alaspäin 20-25 minuuttia. Käännä broileri ja jatka kypsentämistä 10-15 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Paistoaika riippuu grillin kuumuudesta.
4. Valmista broilerin kypsyessä kaalit. Leikkaa kaali tukevalla veitsellä puoliksi ja sitten 6-8 lohkoksi. Jätä kanta paikoilleen, jotta lohkot pysyvät koossa grillattaessa. Voitele kaalit öljyllä ja grillaa molemmin puolin noin 5 minuuttia, kunnes kaali on pehmentynyt ja saanut väriä. Jos käytät tiiviimpää syys- tai talvikaalia, pidennä kypsennysaikaa 5-10 minuuttia. Mausta pippurilla ja suolaripauksella.
5. Kastiketta varten raasta tai hienonna valkosipuli. Sekoita ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella.
Vinkki
Voit kypsentää aterian myös uunissa: paista broileria 200 asteessa 35–40 minuuttia, lisää maustetut kaalinlohkot ja jatka kypsennystä 10–15 minuuttia.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
155 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.2 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
12 g
Suolaa
0.9 g
Gluteeniton,
Munaton
Gluteeniton,
Munaton
Grillattua kanaa ja kaalia
Kokonaisena grillattu broileri on näyttävä ilmestys ruokapöydässä. Kun käsittelet tipun litistämällä,
kypsennysaika lyhenee, ja paistotulos paranee. Jos grillaaminen ei ole juttusi, ruoka paahtuu herkullisen meheväksi myös uunissa.
kypsennysaika lyhenee, ja paistotulos paranee. Jos grillaaminen ei ole juttusi, ruoka paahtuu herkullisen meheväksi myös uunissa.
Kokonaisena grillattu broileri on näyttävä ilmestys ruokapöydässä. Kun käsittelet tipun litistämällä,
kypsennysaika lyhenee, ja paistotulos paranee. Jos grillaaminen ei ole juttusi, ruoka paahtuu herkullisen meheväksi myös uunissa.
kypsennysaika lyhenee, ja paistotulos paranee. Jos grillaaminen ei ole juttusi, ruoka paahtuu herkullisen meheväksi myös uunissa.
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 (n.1,2 kg)maustettu kokonainen broileri (esim. yrttimaustettu)
-
2 rklöljyä
- Grillattu kaali
-
900 g(varhais)kaalia
-
2 rklöljyä
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
1 mmsuolaa
- Piimäkastike
-
1valkosipulin kynsi
-
2 dlpiimää
-
½ ruukkutuoretta lehtipersiljaa
-
2 tlsitruunanmehua
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
1 mmsuolaa
Valmistusohje
1. Pyyhi broileri kuivaksi. Nosta se leikkuulaudalle selkäpuoli ylöspäin. Leikkaa tukevilla keittiösaksilla selkärangan vierestä broileri auki. Leikkaa broileri auki myös selkärangan toiselta puolelta ja poista ranka.
2. Käännä broileri ympäri ja paina broileria napakasti rintalastan kohdalta leikkuulautaa vasten litteämmäksi. Typistä siiven kärjet saksilla. Sido broilerin jalat narulla yhteen. Voitele broilerin pinta öljyllä.
3. Grillaa broileria nahkapuoli alaspäin 20-25 minuuttia. Käännä broileri ja jatka kypsentämistä 10-15 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Paistoaika riippuu grillin kuumuudesta.
4. Valmista broilerin kypsyessä kaalit. Leikkaa kaali tukevalla veitsellä puoliksi ja sitten 6-8 lohkoksi. Jätä kanta paikoilleen, jotta lohkot pysyvät koossa grillattaessa. Voitele kaalit öljyllä ja grillaa molemmin puolin noin 5 minuuttia, kunnes kaali on pehmentynyt ja saanut väriä. Jos käytät tiiviimpää syys- tai talvikaalia, pidennä kypsennysaikaa 5-10 minuuttia. Mausta pippurilla ja suolaripauksella.
5. Kastiketta varten raasta tai hienonna valkosipuli. Sekoita ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella.
Vinkki
Voit kypsentää aterian myös uunissa: paista broileria 200 asteessa 35–40 minuuttia, lisää maustetut kaalinlohkot ja jatka kypsennystä 10–15 minuuttia.
Valmistusohje
1.
Pyyhi broileri kuivaksi. Nosta se leikkuulaudalle selkäpuoli ylöspäin. Leikkaa tukevilla keittiösaksilla selkärangan vierestä broileri auki. Leikkaa broileri auki myös selkärangan toiselta puolelta ja poista ranka.
2.
Käännä broileri ympäri ja paina broileria napakasti rintalastan kohdalta leikkuulautaa vasten litteämmäksi. Typistä siiven kärjet saksilla. Sido broilerin jalat narulla yhteen. Voitele broilerin pinta öljyllä.
3.
Grillaa broileria nahkapuoli alaspäin 20-25 minuuttia. Käännä broileri ja jatka kypsentämistä 10-15 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Paistoaika riippuu grillin kuumuudesta.
4.
Valmista broilerin kypsyessä kaalit. Leikkaa kaali tukevalla veitsellä puoliksi ja sitten 6-8 lohkoksi. Jätä kanta paikoilleen, jotta lohkot pysyvät koossa grillattaessa. Voitele kaalit öljyllä ja grillaa molemmin puolin noin 5 minuuttia, kunnes kaali on pehmentynyt ja saanut väriä. Jos käytät tiiviimpää syys- tai talvikaalia, pidennä kypsennysaikaa 5-10 minuuttia. Mausta pippurilla ja suolaripauksella.
5.
Kastiketta varten raasta tai hienonna valkosipuli. Sekoita ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella.
Vinkki
Voit kypsentää aterian myös uunissa: paista broileria 200 asteessa 35–40 minuuttia, lisää maustetut kaalinlohkot ja jatka kypsennystä 10–15 minuuttia.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
155 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.2 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
12 g
Suolaa
0.9 g
Yhteistyössä