Kun herneitä ja linssejä ei ole kasvatettu versoiksi asti, säilyy niiden rakenne miellyttävän rapeana. Herne ja linssi ovat molemmat palkokasveja, joten ne ovat erinomainen kasvisproteiinin lähde (8,9 g/100 g). Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen vuoden 2014 ravitsemussuosituksessa suositellaankin syömään desilitra palkokasveja joka aterialla. Varsinkin lounassalaattia kootessa on tärkeää huomioida riittävä proteiinin saanti.
Ainesosaluettelo
Rouskuvassa Silmusalaatissa on 60 % kotimaista hernettää ja 40 % vihreää ja punaista linssiä Italiasta.
Ravintosisältö / 100 g
                  Energiaa
                
                
                  117 kcal
                
              
                  Rasvaa
                
                
                  0.6 g
                
              
                  josta tyydyttynyttä rasvaa
                
                
                  0.1 g
                
              
                  Hiilihydraatteja
                
                
                  25.2 g
                
              
                  josta sokereita
                
                
                   g
                
              
                  Kuitua
                
                
                  3 g
                
              
                  Proteiinia
                
                
                  8.9 g
                
              
                  Suolaa
                
                
                  0 g