Ainekset
- Pohja
-
150 gmargariinia (rasvaa min 60%)
-
2 dlsokeria
-
2munaa
-
1 ½ dlrasvatonta maitoa
-
4 dlvehnäjauhoja
-
1 dlkaurahiutaleita
-
2 tlleivinjauhetta
- Täyte
-
4 dlkevytmaitoa
-
2munaa
-
1 dlsokeria
-
2 rklmaissi- tai ohratärkkelystä
-
1sitruunan raastettu kuori
-
½ dlsitruunan mehua
-
1 rklvaniljasokeria
- Pinnalle
-
1 lmustikoita
-
4 dlvettä
-
1 ½ dlhyytelösokeria
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat, maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
2. Pese sitruuna lämpimällä vedellä, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita täytteen maito, kananmunat, sokeri, tärkkelys ja sitruunan kuori kattilassa. Keitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna täytteen jäähtyä. Mausta jäähtynyt kreemi sitruunamehulla ja vaniljasokerilla.
3. Levitä mustikat täytteen päälle. Kiehauta vesi ja sekoita siihen hyytelösokeri. Anna kiehahtaa uudelleen. Levitä kiillettä pullasudilla mustikoiden päälle.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
21 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Sitruunaiset mustikkaleivokset
Tässä peltileivonnaisessa sitruunainen kreemi piristää kotoisen mustikan lempeää makua. Käytä leivoksiin tuoreita tai pakastemustikoita.
Tässä peltileivonnaisessa sitruunainen kreemi piristää kotoisen mustikan lempeää makua. Käytä leivoksiin tuoreita tai pakastemustikoita.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
150 gmargariinia (rasvaa min 60%)
-
2 dlsokeria
-
2munaa
-
1 ½ dlrasvatonta maitoa
-
4 dlvehnäjauhoja
-
1 dlkaurahiutaleita
-
2 tlleivinjauhetta
- Täyte
-
4 dlkevytmaitoa
-
2munaa
-
1 dlsokeria
-
2 rklmaissi- tai ohratärkkelystä
-
1sitruunan raastettu kuori
-
½ dlsitruunan mehua
-
1 rklvaniljasokeria
- Pinnalle
-
1 lmustikoita
-
4 dlvettä
-
1 ½ dlhyytelösokeria
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat, maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
2. Pese sitruuna lämpimällä vedellä, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita täytteen maito, kananmunat, sokeri, tärkkelys ja sitruunan kuori kattilassa. Keitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna täytteen jäähtyä. Mausta jäähtynyt kreemi sitruunamehulla ja vaniljasokerilla.
3. Levitä mustikat täytteen päälle. Kiehauta vesi ja sekoita siihen hyytelösokeri. Anna kiehahtaa uudelleen. Levitä kiillettä pullasudilla mustikoiden päälle.
Valmistusohje
1.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat, maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
2.
Pese sitruuna lämpimällä vedellä, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita täytteen maito, kananmunat, sokeri, tärkkelys ja sitruunan kuori kattilassa. Keitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna täytteen jäähtyä. Mausta jäähtynyt kreemi sitruunamehulla ja vaniljasokerilla.
3.
Levitä mustikat täytteen päälle. Kiehauta vesi ja sekoita siihen hyytelösokeri. Anna kiehahtaa uudelleen. Levitä kiillettä pullasudilla mustikoiden päälle.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
21 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g