 
                  Ainekset
- Ruispohja
- 
                    1 ½ dlruisjauhoja
- 
                    1 dlvehnäjauhoja
- 
                    2 rklsokeria
- 
                    1 tlkardemummaa
- 
                    ¼ tlsuolaa
- 
                    1kananmuna
- 
                    3 rklpullomargariinia tai rypsiöljyä
- Mustikkamousse
- 
                    4liivatelehteä
- 
                    2 ½ dlvaahtoutuvaa vispiä (20 %)
- 
                    300 gmaustamatonta jogurttia
- 
                    3 dlmustikoita
- 
                    ½ dlsokeria
- 
                    3-4 rklsitruunamehua
- Koristeeksi
- 
                    2 dl(pensas)mustikoita
Valmistusohje
                    1. Aloita valmistamalla mustikkamousse, jotta se ehtii hyytyä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
                  
                                                                                  
                    2. Vaahdota vispi ja lisää siihen jogurtti, soseutetut mustikat sekä sokeri. Maista ja lisää halutessasi sokeria.
                  
                                                                                  
                    3. Kiehauta kattilassa sitruunamehu ja liuota siihen hyvin puristetut liivatelehdet. Kaada seos mustikkavaahtoon ja kääntele tasaiseksi. Laita mustikkamousse jääkaappiin hyytymään.
                  
                                                                                  
                    4. Valmista pohja sekoittamalla kaikki kuivat ainekset keskenään. Lisää kananmuna ja rasva. Vaivaa taikinaa hetki jotta siitä tulee kimmoisa. Jos seos on liian kuivaa, lisää vettä tilkka kerrallaan.
                  
                                                                                  
                    5. Kaulitse pohja noin 1mm paksuiseksi levyksi ruisjauhoja apuna käyttäen. Leikkaa levystä noin 10cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä.
                  
                                                                                  
                    6. Käännä muffinipelti tai metalliset leivosvuoat ylösalaisin ja asettele pohjat kuppien päälle ja painele reunoja hieman alaspäin. Paista pohjia 225 asteessa noin 5 minuutin ajan. Anna kuppien jäähtyä ja irrota vuoista.
                  
                                                                                  
                    7. Lusikoi tai pursota täytettä ruiskuppeihin. Koristele tuoreilla mustikoilla.
                  
                                                            Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ravintosisältö
/ 100 g
                Energiaa
              
              
                170 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                9 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                3.5 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                18 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                10 g
              
            
                Kuitua
              
              
                2 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                4 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.2 g
              
            Mustikkakupit
Kokoa kesäinen jälkiruoka rapeasta ruispohjasta ja täyteläisestä mustikkamoussesta.
Kokoa kesäinen jälkiruoka rapeasta ruispohjasta ja täyteläisestä mustikkamoussesta.
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
              Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ainekset
- Ruispohja
- 
                    1 ½ dlruisjauhoja
- 
                    1 dlvehnäjauhoja
- 
                    2 rklsokeria
- 
                    1 tlkardemummaa
- 
                    ¼ tlsuolaa
- 
                    1kananmuna
- 
                    3 rklpullomargariinia tai rypsiöljyä
- Mustikkamousse
- 
                    4liivatelehteä
- 
                    2 ½ dlvaahtoutuvaa vispiä (20 %)
- 
                    300 gmaustamatonta jogurttia
- 
                    3 dlmustikoita
- 
                    ½ dlsokeria
- 
                    3-4 rklsitruunamehua
- Koristeeksi
- 
                    2 dl(pensas)mustikoita
Valmistusohje
                    1. Aloita valmistamalla mustikkamousse, jotta se ehtii hyytyä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
                  
                                                                                  
                    2. Vaahdota vispi ja lisää siihen jogurtti, soseutetut mustikat sekä sokeri. Maista ja lisää halutessasi sokeria.
                  
                                                                                  
                    3. Kiehauta kattilassa sitruunamehu ja liuota siihen hyvin puristetut liivatelehdet. Kaada seos mustikkavaahtoon ja kääntele tasaiseksi. Laita mustikkamousse jääkaappiin hyytymään.
                  
                                                                                  
                    4. Valmista pohja sekoittamalla kaikki kuivat ainekset keskenään. Lisää kananmuna ja rasva. Vaivaa taikinaa hetki jotta siitä tulee kimmoisa. Jos seos on liian kuivaa, lisää vettä tilkka kerrallaan.
                  
                                                                                  
                    5. Kaulitse pohja noin 1mm paksuiseksi levyksi ruisjauhoja apuna käyttäen. Leikkaa levystä noin 10cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä.
                  
                                                                                  
                    6. Käännä muffinipelti tai metalliset leivosvuoat ylösalaisin ja asettele pohjat kuppien päälle ja painele reunoja hieman alaspäin. Paista pohjia 225 asteessa noin 5 minuutin ajan. Anna kuppien jäähtyä ja irrota vuoista.
                  
                                                                                  
                    7. Lusikoi tai pursota täytettä ruiskuppeihin. Koristele tuoreilla mustikoilla.
                  
                                                            Valmistusohje
                1. 
                                                              Aloita valmistamalla mustikkamousse, jotta se ehtii hyytyä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
              
                2. 
                                                              Vaahdota vispi ja lisää siihen jogurtti, soseutetut mustikat sekä sokeri. Maista ja lisää halutessasi sokeria.
              
                3. 
                                                              Kiehauta kattilassa sitruunamehu ja liuota siihen hyvin puristetut liivatelehdet. Kaada seos mustikkavaahtoon ja kääntele tasaiseksi. Laita mustikkamousse jääkaappiin hyytymään.
              
                4. 
                                                              Valmista pohja sekoittamalla kaikki kuivat ainekset keskenään. Lisää kananmuna ja rasva. Vaivaa taikinaa hetki jotta siitä tulee kimmoisa. Jos seos on liian kuivaa, lisää vettä tilkka kerrallaan.
              
                5. 
                                                              Kaulitse pohja noin 1mm paksuiseksi levyksi ruisjauhoja apuna käyttäen. Leikkaa levystä noin 10cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä.
              
                6. 
                                                              Käännä muffinipelti tai metalliset leivosvuoat ylösalaisin ja asettele pohjat kuppien päälle ja painele reunoja hieman alaspäin. Paista pohjia 225 asteessa noin 5 minuutin ajan. Anna kuppien jäähtyä ja irrota vuoista.
              
                7. 
                                                                    
        Lusikoi tai pursota täytettä ruiskuppeihin. Koristele tuoreilla mustikoilla.
              Ravintosisältö / 100 g
                Energiaa
              
              
                170 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                9 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                3.5 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                18 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                10 g
              
            
                Kuitua
              
              
                2 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                4 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.2 g
              
             
   
            
                   
            
                   
            
                  