Ainekset
- Pohja
-
2munaa
-
1 dlsokeria
-
½ dlvehnäjauhoja
-
2 rklkaakaojauhetta
-
½ tlleivinjauhetta
- Täyte
-
8liivatelehteä
-
2 ½ dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
-
225 gmangoa (säilyke)
-
750 gmaitorahkaa
-
2 tlvaniljasokeria
-
(½ dlsokeria)
-
3 rklsitruunan mehua
- Pinnalle
-
250 gmangososetta (esim. vauvanruoka)
-
1 dlvettä
-
1 dlhyytelösokeria
Valmistusohje
1. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja sekoita varovasti. Kaada seos pyöreäksi levyksi pellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Jäähdytä.
2. Leikkaa pohjalevystä irtopohjavuoan kokoinen pohja ja laita vuoan pohjalle. Loppupaloista voit halutessasi koota toisen kakkupohjakerroksen ja laittaa sen täytteen päälle tai väliin.
3. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Kuutioi mangot.
4. Sekoita rahka ja mangopalat. Lisää vaahdotettu vaniljakastike. Mausta vaniljasokerilla. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa hiukan sokeria.
5. Kiehauta sitruunamehu kattilassa. Purista liivatelehdet ja liuota kuumaan mehuun. Sekoita liivateliemi täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte kakkupohjan päälle. Muodosta pohjalevyn rippeistä halutessasi toinen kakkukerros täytteen päälle tai väliin. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
6. Pintakiillettä varten kiehauta vesi ja mangosose kattilassa koko ajan sekoittaen. Lisää hyytelösokeri ja anna seoksen pulpahtaa pari kertaa. Jäähdytä muutama minuutti. Kaada kiille varovasti täytteen päälle ja anna hyytyä.
Vinkki
- Voit käyttää kiilteeseen ja täytteeseen mangon sijaan myös marjoja. Erityisen aromikkaan kakun saat vadelmasta tai puolukasta. Jos käytät ulkomaisia pakastemarjoja, keitä niitä pari minuuttia ennen soseutusta.
- Rahkan sijaan täytteessä voi käyttää maustamatonta jogurttia tai piimää tai tuorejuustoa. Koska piimä ja jogurtti ovat juoksevampia, täytteeseen kannattaa lisätä pari liivatelehteä, jotta kakku pysyy kasassa.
- Kurkkaa myös muut Sydänmerkin juustokakku-reseptit.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
15 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.1 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Mangokakku
Raikas, vaniljainen mango-juustokakku on kahvi- ja jälkiruokapöydän kaunistus. Tee kakku edellisenä päivänä, jotta se ehtii hyytyä.
Raikas, vaniljainen mango-juustokakku on kahvi- ja jälkiruokapöydän kaunistus. Tee kakku edellisenä päivänä, jotta se ehtii hyytyä.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Pohja
-
2munaa
-
1 dlsokeria
-
½ dlvehnäjauhoja
-
2 rklkaakaojauhetta
-
½ tlleivinjauhetta
- Täyte
-
8liivatelehteä
-
2 ½ dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
-
225 gmangoa (säilyke)
-
750 gmaitorahkaa
-
2 tlvaniljasokeria
-
(½ dlsokeria)
-
3 rklsitruunan mehua
- Pinnalle
-
250 gmangososetta (esim. vauvanruoka)
-
1 dlvettä
-
1 dlhyytelösokeria
Valmistusohje
1. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja sekoita varovasti. Kaada seos pyöreäksi levyksi pellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Jäähdytä.
2. Leikkaa pohjalevystä irtopohjavuoan kokoinen pohja ja laita vuoan pohjalle. Loppupaloista voit halutessasi koota toisen kakkupohjakerroksen ja laittaa sen täytteen päälle tai väliin.
3. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Kuutioi mangot.
4. Sekoita rahka ja mangopalat. Lisää vaahdotettu vaniljakastike. Mausta vaniljasokerilla. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa hiukan sokeria.
5. Kiehauta sitruunamehu kattilassa. Purista liivatelehdet ja liuota kuumaan mehuun. Sekoita liivateliemi täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte kakkupohjan päälle. Muodosta pohjalevyn rippeistä halutessasi toinen kakkukerros täytteen päälle tai väliin. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
6. Pintakiillettä varten kiehauta vesi ja mangosose kattilassa koko ajan sekoittaen. Lisää hyytelösokeri ja anna seoksen pulpahtaa pari kertaa. Jäähdytä muutama minuutti. Kaada kiille varovasti täytteen päälle ja anna hyytyä.
Vinkki
- Voit käyttää kiilteeseen ja täytteeseen mangon sijaan myös marjoja. Erityisen aromikkaan kakun saat vadelmasta tai puolukasta. Jos käytät ulkomaisia pakastemarjoja, keitä niitä pari minuuttia ennen soseutusta.
- Rahkan sijaan täytteessä voi käyttää maustamatonta jogurttia tai piimää tai tuorejuustoa. Koska piimä ja jogurtti ovat juoksevampia, täytteeseen kannattaa lisätä pari liivatelehteä, jotta kakku pysyy kasassa.
- Kurkkaa myös muut Sydänmerkin juustokakku-reseptit.
Valmistusohje
1.
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja sekoita varovasti. Kaada seos pyöreäksi levyksi pellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Jäähdytä.
2.
Leikkaa pohjalevystä irtopohjavuoan kokoinen pohja ja laita vuoan pohjalle. Loppupaloista voit halutessasi koota toisen kakkupohjakerroksen ja laittaa sen täytteen päälle tai väliin.
3.
Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Kuutioi mangot.
4.
Sekoita rahka ja mangopalat. Lisää vaahdotettu vaniljakastike. Mausta vaniljasokerilla. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa hiukan sokeria.
5.
Kiehauta sitruunamehu kattilassa. Purista liivatelehdet ja liuota kuumaan mehuun. Sekoita liivateliemi täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte kakkupohjan päälle. Muodosta pohjalevyn rippeistä halutessasi toinen kakkukerros täytteen päälle tai väliin. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
6.
Pintakiillettä varten kiehauta vesi ja mangosose kattilassa koko ajan sekoittaen. Lisää hyytelösokeri ja anna seoksen pulpahtaa pari kertaa. Jäähdytä muutama minuutti. Kaada kiille varovasti täytteen päälle ja anna hyytyä.
Vinkki
- Voit käyttää kiilteeseen ja täytteeseen mangon sijaan myös marjoja. Erityisen aromikkaan kakun saat vadelmasta tai puolukasta. Jos käytät ulkomaisia pakastemarjoja, keitä niitä pari minuuttia ennen soseutusta.
- Rahkan sijaan täytteessä voi käyttää maustamatonta jogurttia tai piimää tai tuorejuustoa. Koska piimä ja jogurtti ovat juoksevampia, täytteeseen kannattaa lisätä pari liivatelehteä, jotta kakku pysyy kasassa.
- Kurkkaa myös muut Sydänmerkin juustokakku-reseptit.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
15 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.1 g