Ainekset
-
200 g(pitkiä) vihreitä papuja, pakaste
-
4 (300 g)nahatonta siikafilettä
-
¾ tlsuolaa
-
250 gkirsikkatomaatteja
-
150 gfenkolia
-
2valkosipulin kynttä
-
3 rklöljyä
-
1 dlvettä
-
½sitruunan mehu
-
4-5 kplkalamataoliiveja
-
1 rklsokeria
-
1 tloreganoa
-
50 gfetan tyyppistä salaattijuustoa (rasvaa 8%)
Valmistusohje
1. Ota pavut sulamaan. Nypi siikafileistä ruodot ja mausta kalat ¼ tl:lla suolaa. Puolita fileet halutessa - pienempiä kalapaloja voi olla helpompi käsitellä kypsennettäessä.
2. Viipaloi kirsikkatomaatit, fenkoli sekä valkosipulin kynnet.
3. Paista siikafileet pannulla öljytilkassa (1-2 rkl) kypsiksi. Kypsymisaika on pari minuuttia/puoli. Nosta kypsät kalat lautaselle.
4. Lisää pannulle öljyä, fenkolit, pavut ja valkosipulit. Paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää tomaattipalat, vesi, sitruunanmehu, sokeri, loppu suola (½ tl), puolitetut oliivit ja oregano. Hauduta 3-4 minuuttia.
5. Lisää pannulle kalapalat ja kuumenna pari minuuttia eli kunnes kalapalat lämpenevät. Murustele pinnalle salaattijuustoa.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g
Gluteeniton,
Munaton
Gluteeniton,
Munaton
Kreikkalainen kalapannu
Rennon siikapannun makumaailma on Kreikasta. Juhlava ruoka sisältää mukavan annoksen kasviksia. Paistetut siikafileet nostetaan ruokaan loppuvaiheessa, jolloin ne eivät muhjaannu kasvispaistokseen.
Rennon siikapannun makumaailma on Kreikasta. Juhlava ruoka sisältää mukavan annoksen kasviksia. Paistetut siikafileet nostetaan ruokaan loppuvaiheessa, jolloin ne eivät muhjaannu kasvispaistokseen.
Kuva: Sydänmerkki /Elina Himanen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
200 g(pitkiä) vihreitä papuja, pakaste
-
4 (300 g)nahatonta siikafilettä
-
¾ tlsuolaa
-
250 gkirsikkatomaatteja
-
150 gfenkolia
-
2valkosipulin kynttä
-
3 rklöljyä
-
1 dlvettä
-
½sitruunan mehu
-
4-5 kplkalamataoliiveja
-
1 rklsokeria
-
1 tloreganoa
-
50 gfetan tyyppistä salaattijuustoa (rasvaa 8%)
Valmistusohje
1. Ota pavut sulamaan. Nypi siikafileistä ruodot ja mausta kalat ¼ tl:lla suolaa. Puolita fileet halutessa - pienempiä kalapaloja voi olla helpompi käsitellä kypsennettäessä.
2. Viipaloi kirsikkatomaatit, fenkoli sekä valkosipulin kynnet.
3. Paista siikafileet pannulla öljytilkassa (1-2 rkl) kypsiksi. Kypsymisaika on pari minuuttia/puoli. Nosta kypsät kalat lautaselle.
4. Lisää pannulle öljyä, fenkolit, pavut ja valkosipulit. Paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää tomaattipalat, vesi, sitruunanmehu, sokeri, loppu suola (½ tl), puolitetut oliivit ja oregano. Hauduta 3-4 minuuttia.
5. Lisää pannulle kalapalat ja kuumenna pari minuuttia eli kunnes kalapalat lämpenevät. Murustele pinnalle salaattijuustoa.
Valmistusohje
1.
Ota pavut sulamaan. Nypi siikafileistä ruodot ja mausta kalat ¼ tl:lla suolaa. Puolita fileet halutessa - pienempiä kalapaloja voi olla helpompi käsitellä kypsennettäessä.
2.
Viipaloi kirsikkatomaatit, fenkoli sekä valkosipulin kynnet.
3.
Paista siikafileet pannulla öljytilkassa (1-2 rkl) kypsiksi. Kypsymisaika on pari minuuttia/puoli. Nosta kypsät kalat lautaselle.
4.
Lisää pannulle öljyä, fenkolit, pavut ja valkosipulit. Paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää tomaattipalat, vesi, sitruunanmehu, sokeri, loppu suola (½ tl), puolitetut oliivit ja oregano. Hauduta 3-4 minuuttia.
5.
Lisää pannulle kalapalat ja kuumenna pari minuuttia eli kunnes kalapalat lämpenevät. Murustele pinnalle salaattijuustoa.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g