Kuva: Sydänmerkki /Elina Himanen

Ainekset

200 g
(pitkiä) vihreitä papuja, pakaste
4 (300 g)
nahatonta siikafilettä
¾ tl
suolaa
250 g
kirsikkatomaatteja
150 g
fenkolia
2
valkosipulin kynttä
3 rkl
öljyä
1 dl
vettä
½
sitruunan mehu
4-5 kpl
kalamataoliiveja
1 rkl
sokeria
1 tl
oreganoa
50 g
fetan tyyppistä salaattijuustoa (rasvaa 8%)
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
Mu Munaton
G Gluteeniton
Mu Munaton

Kreikkalainen kalapannu

Rennon siikapannun makumaailma on Kreikasta. Juhlava ruoka sisältää mukavan annoksen kasviksia. Paistetut siikafileet nostetaan ruokaan loppuvaiheessa, jolloin ne eivät muhjaannu kasvispaistokseen.
Rennon siikapannun makumaailma on Kreikasta. Juhlava ruoka sisältää mukavan annoksen kasviksia. Paistetut siikafileet nostetaan ruokaan loppuvaiheessa, jolloin ne eivät muhjaannu kasvispaistokseen.
Kuva: Sydänmerkki /Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
200 g
(pitkiä) vihreitä papuja, pakaste
4 (300 g)
nahatonta siikafilettä
¾ tl
suolaa
250 g
kirsikkatomaatteja
150 g
fenkolia
2
valkosipulin kynttä
3 rkl
öljyä
1 dl
vettä
½
sitruunan mehu
4-5 kpl
kalamataoliiveja
1 rkl
sokeria
1 tl
oreganoa
50 g
fetan tyyppistä salaattijuustoa (rasvaa 8%)

Valmistusohje

1.
Ota pavut sulamaan. Nypi siikafileistä ruodot ja mausta kalat ¼ tl:lla suolaa. Puolita fileet halutessa - pienempiä kalapaloja voi olla helpompi käsitellä kypsennettäessä.
2.
Viipaloi kirsikkatomaatit, fenkoli sekä valkosipulin kynnet.
3.
Paista siikafileet pannulla öljytilkassa (1-2 rkl) kypsiksi. Kypsymisaika on pari minuuttia/puoli. Nosta kypsät kalat lautaselle.
4.
Lisää pannulle öljyä, fenkolit, pavut ja valkosipulit. Paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää tomaattipalat, vesi, sitruunanmehu, sokeri, loppu suola (½ tl), puolitetut oliivit ja oregano. Hauduta 3-4 minuuttia.
5.
Lisää pannulle kalapalat ja kuumenna pari minuuttia eli kunnes kalapalat lämpenevät. Murustele pinnalle salaattijuustoa.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen