selected site: professionals
other site url: https://www.sydanmerkki.fi/
Valmisruoat

Valmisruoat

Valmisruokien osalta myöntämisperusteet noudattelevat yleisiä ravitsemussuosituksia.

TuoteryhmäTuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet

Valmiit ateriat sekä ohjeen mukaan valmistetut puolivalmisteet

Tuote sellaisenaan nautintavalmis. Sisältää lihaa/kalaa/kasviksia sekä perunaa/pastaa/riisiä tms.

Esimerkiksi lasagne, ateriasalaatti

Rasvaa enintään 2 g/100 g, tai jos rasvaa 2,1 - 8 g/100 g, kovaa rasvaa enintään 33 % rasvasta

Suolaa enintään 0,75 g/ 100 g

Keitot ja keittopohjat

Sellaisenaan nautintavalmiit keitot sekä keittopohjat, joihin valmistusohjeen mukaan lisätään neste.

Esimerkiksi pinaattikeitto, ranskalainen sipulikeitto

Rasvaa enintään 3 g/100 g tai jos rasvaa 3,1 - 6 g/100 g, kovaa rasvaa 1,5 g/100 g

Suolaa enintään 0,70 g/100 g

Täytetyt voileivät ja sen kaltaiset tuotteet

Esimerkiksi patongit, burritot, hampurilaiset tms.

Rasvaa enintään 8 g/100 g

Kovaa rasvaa enintään 33 % rasvasta

Suolaa enintään 0,75 g/100 g

Kuitu: leivässä vähintään Sydänmerkki-leivän mukainen kuitumäärä eli 6 g/100 g

Kastikkeet sekä ohjeen mukaan valmistetut puolivalmisteet

Rasvaa enintään 4 g/100 g tai jos rasvaa 4,1 - 8 g/100 g, kovaa rasvaa enintään 33 % rasvasta

Suolaa enintään 0,75 g/100 g

Liharuokavalmisteet

Esimerkiksi lihapyörykkä, Lindströmin pihvit

Rasvaa enintään 12 g/100 g

Kovaa rasvaa enintään 40 % rasvasta

Suolaa enintään 1,00 g/100 g

Kalaruokavalmisteet

Esimerkiksi kalapuikot ja -pyörykät

Rasvaa enintään 18 g/100 g

Kovaa rasvaa enintään 25 % rasvasta

Suolaa enintään 1,00 g/100 g

Kalaa vähintään 55 % tuotteesta

Kasvisruokavalmisteet

Esimerkiksi kasvispihvit ja -pyörykät

Rasvaa enintään 8 g/100 g tai jos rasvaa 8,1 - 10 g/100 g, kovaa rasvaa enintään 33 % rasvasta

Suolaa enintään 0,95 g/100 g

Kasviksia vähintään 50 % tuotteen painosta, perunaa enintään 50 % kasviksista

Kasviproteiinivalmisteet

(esim. tofu-, seitan-, nyhtökaura-, härkäpapu- ja soijaproteiinivalmisteet)

Rasvaa enintään 8 g/100 g, tai jos rasvaa 8,1-10 g/100 g, kovaa rasvaa enintään 33 %

Suolaa enintään 1,0 g/100 g

Kasvislisäke

Esimerkiksi maustetut uuni- tai grillikasvikset

Rasvaa enintään 1,5 g/100 g tai jos rasvaa 1,5 - 3 g/100 g, kovaa rasvaa enintään 20 % rasvasta

Suolaa enintään 0,50 g/100 g

Kasviksia vähintään 70 % tuotteen painosta (ei sisällä perunaa ja/tai bataattia)

Lisäkesalaatit

Esimerkiksi majoneesipohjaiset salaatit tai tuoresalaatit

Rasvaa enintään 6 g/100 g

Kovaa rasvaa enintään 20 % rasvasta

Suolaa enintään 0,75 g/100 g