Tavoite on vähentää kokonaisrasvan ja erityisesti kovan rasvan saantia, mutta myös lisätä pehmeän rasvan suhteellista saantia. Monissa tuoteryhmissä on myös kriteeri sokerille ja suolalle.
Tuoteryhmä
Tuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet
Jogurtti, rahka, viili ja niiden kaltaiset lusikoitavat maito- tai
kasvipohjaiset tuotteet
Hapatetut tuotteet sekä sakeutetut tuotteet esim. vaahdot, maitokiisselit ja vanukkaat
Rasva: enintään 1,0 g/100 g tai jos rasvaa 1,1 – 5,0 g/100 g, tyydyttynyttä rasvaa enintään 1 g/100 g Sokerit: enintään 10,0 g/100 g Kuitu: - Suola: enintään 0,25 g/100 g
Ruoanvalmistustuotteet
Kermat, kermaviilit, ranskankerma sekä vastaavat kasvipohjaiset tuotteet
Rasva: enintään 7,0 g/100 g tai jos rasvaa 7,1 - 15,0 g/100 g, tyydyttynyttä rasvaa enintään 30 % rasvasta Sokerit: - Kuitu: - Suola: enintään 0,75 g/100 g
Tuorejuustot ja sen kaltaiset kasvipohjaiset tuotteet
Tuorejuustot, vastaavat kasvipohjaiset tuotteet, sekä muut kypsyttämättömät juustot kuten mozzarella, feta ja vuohenjuusto
Rasva: enintään 15,0 g/100 g tai jos rasvaa 15,1 - 30,0 g/100 g, tyydyttynyttä rasvaa enintään 30 % rasvasta Sokerit: - Kuitu: - Suola: enintään 1,20 g/100 g
Raejuustot
Rasva: enintään 2,0 g/100 g Tyydyttynyt rasva: - Sokerit: - Kuitu: - Suola: enintään 0,75 g/100 g
Kypsytetyt juustot ja sen kaltaiset valmisteet
Palat, viipaleet, raasteet, kuutiot ja murut
Rasva: enintään 17,0 g/100 g tai jos rasvaa 17,1 - 30,0 g/100 g, tyydyttynyttä rasvaa enintään 30 % rasvasta Sokerit: - Kuitu: - Suola: enintään 1,20 g/100 g
Jäätelöt, sorbetit
Ei jäähilejuomia
Rasva: - Tyydyttynyt rasva: enintään 4,0 g/100 g Sokerit: enintään 24,0 g/100 g Kuitu: - Suola: -