Tavoite on kokonaisrasvan eli piilorasvan saannin vähentäminen. Samalla myös kovan rasvan saanti vähenee. Eräät lihavalmisteet saattavat sisältää runsaasti kolesterolia. Tämän takia niille on asetettu kolesterolin saantisuosituksiin perustuva myöntämisperuste.
Tuoteryhmä | Tuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet |
Leivän päälle tarkoitetut leikkeleet sekä täyslihavalmisteet Tuoteryhmä ei sisällä kypsistä fileistä ja paisteista tehtyjä tuotteita | Rasvaa enintään 4,0 g/100 g Suolaa enintään 1,90 g/100 g |
Leikkele- ja ruokamakkarat Esimerkiksi Lauantaimakkara tai grillimakkara | Rasvaa enintään 12,0 g /100g Tyydyttynyttä rasvaa enintään 38 % rasvasta Suolaa enintään 1,50 g/100 g |
Kasvipohjaiset makkarat, nakit ja leikkeleet | Rasvaa enintään 15 g/100 g Tyydyttynyttä rasvaa enintään 20 % rasvasta Suolaa enintään 1,5 g/100 g |