Lihavalmisteet

Tavoite on kokonaisrasvan eli piilorasvan saannin vähentäminen. Samalla myös kovan rasvan saanti vähenee. Eräät lihavalmisteet saattavat sisältää runsaasti kolesterolia. Tämän takia niille on asetettu kolesterolin saantisuosituksiin perustuva myöntämisperuste.

TuoteryhmäTuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet

Leivän päälle tarkoitetut leikkeleet sekä täyslihavalmisteet

Tuoteryhmä ei sisällä kypsistä fileistä ja paisteista tehtyjä tuotteita

Rasvaa enintään 4,0 g/100 g

Suolaa enintään 1,90 g/100 g

Leikkele- ja ruokamakkarat

Esimerkiksi Lauantaimakkara tai grillimakkara

Rasvaa enintään 12,0 g /100g

Tyydyttynyttä rasvaa enintään 38 % rasvasta

Suolaa enintään 1,50 g/100 g

Kasvipohjaiset makkarat, nakit ja leikkeleetRasvaa enintään 15 g/100 g

Tyydyttynyttä rasvaa enintään 20 % rasvasta

Suolaa enintään 1,5 g/100 g