Tavoite on kokonaisrasvan että suolan saannin vähentäminen.
Tuoteryhmä | Tuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet |
Leivän päälle tarkoitetut leikkeleet sekä täyslihavalmisteet Leivän päälle laitettavat viipaloidut tuotteet, esim. kinkkuleikkeleet. Ei sisällä kypsiä kokonaisia kinkkuja tai kinkkupaloja, kypsistä fileistä tai paisteista tehtyjä suikaleita, kuutioita, filepaloja tai vastaavia tuotteita. Jos tuotteita käytetään muutoin kuin leivänpäällisinä, sovelletaan kypsien lihojen kriteeriä. | Rasva: enintään 4,0 g/100 g |
Leikkele- ja ruokamakkarat Makkarat, nakit, leikkelemakkarat | Rasva: enintään 12,0 g /100g |
Kasvipohjaiset makkarat, nakit ja leikkeleet Kasvipohjaiset tuotteet, joita käytetään makkaroiden, nakkien tai leikkeleiden tapaan | Rasva: enintään 15 g/100 g Tyydyttynyttä rasvaa enintään 20 % rasvasta Sokerit: - Kuitu: - Suola: enintään 1,5 g/100 g |