Lihavalmisteet

Tavoite on kokonaisrasvan että suolan saannin vähentäminen.

TuoteryhmäTuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet

Leivän päälle tarkoitetut leikkeleet sekä täyslihavalmisteet

Leivän päälle laitettavat viipaloidut tuotteet, esim. kinkkuleikkeleet. Ei sisällä kypsiä kokonaisia kinkkuja tai kinkkupaloja, kypsistä fileistä tai paisteista tehtyjä suikaleita, kuutioita, filepaloja tai vastaavia tuotteita. Jos tuotteita käytetään muutoin kuin leivänpäällisinä, sovelletaan kypsien lihojen kriteeriä.

Rasva: enintään 4,0 g/100 g
Tyydyttynyt rasva: -
Sokerit: -
Kuitu: -
Suola: enintään 1,90 g/100 g

Leikkele- ja ruokamakkarat

Makkarat, nakit, leikkelemakkarat

Rasva: enintään 12,0 g /100g
Tyydyttynyt rasva: enintään 38 % rasvasta
Sokerit: -
Kuitu: -
Suola: enintään 1,50 g/100 g

Kasvipohjaiset makkarat, nakit ja leikkeleet

Kasvipohjaiset tuotteet, joita käytetään makkaroiden, nakkien tai leikkeleiden tapaan

Rasva: enintään 15 g/100 g
Tyydyttynyttä rasvaa enintään 20 % rasvasta
Sokerit: -
Kuitu: -
Suola: enintään 1,5 g/100 g