Liha

Tavoite on kokonaisrasvan saannin vähentäminen. Samalla myös kovan rasvan saanti vähenee.

TuoteryhmäTuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet

Maustamaton liha

Jauheliha, fileepihvit, -suikaleet jne.

Rasva: enintään 7,0 g/100 g tai jos rasvaa 7,1-10,0 g / 100 g,
tyydyttynyttä rasvaa enintään 30 % rasvasta
Sokerit: -
Kuitu: -
Suola: ei lisättyä suolaa eikä natriumia sisältäviä aineita

Maustettu tai marinoitu liha

Maustettu ja marinoitu liha, sekä vain
suolalla maustetut tuotteet.

Rasva: lihassa enintään 7,0 g/100 g
Marinadissa enintään 20 % rasvasta tyydyttynyttä rasvaa
Sokerit: -
Kuitu: -
Suola: (liha + marinadi) enintään 0,88 g/ 100 g

Kypsä liha, kypsät liha-kasvistuotteet sekä
muut eläinperäiset proteiininvalmisteet

Lihan lisäksi esim. maitoa tai munaa
sisältävät proteiinivalmisteet, kuten Mifu tai Quorn.

Rasva: enintään 9,0 g/100 g
Tyydyttynyt rasva: -
Sokerit: -
Kuitu: -
Suola: enintään 1,00 g/ 100 g