Tavoite on kokonaisrasvan saannin vähentäminen. Samalla myös kovan rasvan saanti vähenee. Myös natriumin saantiin on kiinnitetty huomiota.
Tuoteryhmä | Tuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet |
Maustamaton liha Esimerkiksi jauheliha, filepihvit | Rasvaa enintään 7,0 g/100 g tai jos rasvaa 7,1-10,0 g / 100 g, tyydyttynyttä rasvaa enintään 30 % rasvasta Ei lisättyä suolaa eikä natriumia sisältäviä aineita |
Maustettu tai marinoitu liha Esimerkiksi pintamaustetut tai marinoidut tuotteet | Rasvaa lihassa enintään 7,0 g/100 g Marinadissa enintään 20 % rasvasta tyydyttynyttä rasvaa Suolaa (liha + marinadi) enintään 0,88 g/ 100 g |
Kypsä liha, kypsät liha-kasvistuotteet sekä muut eläinperäiset proteiininvalmisteet (esim. Mifu) | Rasvaa enintään 9,0 g/100 g Suolaa enintään 1,00 g/ 100 g |