Liha

Tavoite on kokonaisrasvan saannin vähentäminen. Samalla myös kovan rasvan saanti vähenee. Myös natriumin saantiin on kiinnitetty huomiota.

TuoteryhmäTuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet

Maustamaton liha

Esimerkiksi jauheliha, filepihvit

Rasvaa enintään 7,0 g/100 g tai jos rasvaa 7,1-10,0 g / 100 g, tyydyttynyttä rasvaa enintään 30 % rasvasta

Ei lisättyä suolaa eikä natriumia sisältäviä aineita

Maustettu tai marinoitu liha

Esimerkiksi pintamaustetut tai marinoidut tuotteet

Rasvaa lihassa enintään 7,0 g/100 g

Marinadissa enintään 20 % rasvasta tyydyttynyttä rasvaa

Suolaa (liha + marinadi) enintään 0,88 g/ 100 g


Kypsä liha, kypsät liha-kasvistuotteet

sekä muut eläinperäiset proteiininvalmisteet

(esim. Mifu)

Rasvaa enintään 9,0 g/100 g

Suolaa enintään 1,00 g/ 100 g