Kala

Kalan rasvan laatu on hyvä, joten kaikki kalat ovat rasvan suhteen suositeltavia. Tässä tuoteryhmässä on kiinnitetty huomiota natriumin saantiin.

TuoteryhmäTuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet
Tuoreet ja pakastetut kala-, äyriäis- ja nilviäistuotteet

Ei lisättyä rasvaa

Ei suolaa eikä natriumia sisältäviä aineita

Marinoitu tai maustettu kalavalmiste

Esimerkiksi marinoidut kalasuikaleet tai pintamaustetut tuotteet

Kalapullat ja -pihvit kohdassa 'Valmisruoat'

Marinadissa enintään 20 % rasvasta tyydyttynyttä rasvaa

Suolaa (kala + marinadi) enintään 1,00 g/100 g

Graavi- ja lämminsavukala

Ei lisättyä rasvaa tai sokeria

Suolaa enintään 1,38 g/100 g

Säilykekala

Esimerkiksi tonnikala

Rasvaa enintään 2,0 g/100 g, tai jos rasvaa on yli 2,0 g/100 g, tyydyttynyttä rasvaa enintään 25 % rasvasta

Suolaa enintään 1,13 g/100 g

Kalaa vähintään 55 % tuotteesta