Tuoteryhmän tuotteita käytetään aterian proteiinikomponentin lisäkkeenä, jolloin ne kattavat 1/4 lautasesta sekä erityyppisten keitto-, pata- ja laatikkoruokien raaka-aineena. Tässä elintarvikeryhmässä Sydänmerkki ohjaa enemmän kuitua, mutta maltillisesti suolaa sisältävien tuotteiden valintaan. Rasvan osalta tarkoitus on vähentää kovan rasvan saantia.
Tuoteryhmä | Tuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet |
Peruna- tai bataattituotteet Valmiit soseainekset, gratiinit, röstit jne. tai raaka-aineet, joihin on lisätty rasvan ja suolan lähteitä | Käyttövalmis tuote tai ohjeen mukaan valmistetun, valmiin tuotteen ravintosisältö: Rasva: enintään 5,0 g/100g |
Riisi ja riisinuudeli | Raaka-aine (kuiva riisi tai riisinuudeli): Rasva: - Tyydyttynyt rasva: - Sokerit: - Kuitu: vähintään 3,0 g/100 g (raaka-aineessa, ei valmiissa tuotteessa) Suola: - Käyttövalmis tuote tai ohjeen mukaan valmistetun, valmiin tuotteen ravintosisältö:
|
Muut viljalisäkkeet Esimerkiksi pasta, ohra-, vehnä- ja kaurasuurimot, viljaseokset, couscous ja muut vastaavat. | Raaka-aine (kuiva pasta, suurimot yms.): Rasva: - Käyttövalmis tuote tai ohjeen mukaan valmistetun, valmiin tuotteen ravintosisältöä: Käyttövalmis tai ohjeen mukaan valmistettu tuote: Rasva: - Tyydyttynyttä rasvaa enintään 0,7 g/100 g Sokeri: - Kuitu: vähintään 6,0 g/100 g (raaka-aineessa, ei valmiissa tuotteessa) Suola: enintään 0,5 g/100 g |