Tuoteryhmän tuotteita käytetään aterian proteiinikomponentin lisäkkeenä, jolloin ne kattavat 1/4 lautasesta sekä erityyppisten keitto-, pata- ja laatikkoruokien raaka-aineena. Tässä elintarvikeryhmässä Sydänmerkki ohjaa enemmän kuitua, mutta maltillisesti suolaa sisältävien tuotteiden valintaan. Rasvan osalta tarkoitus on vähentää kovan rasvan saantia.
Tuoteryhmä | Tuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet |
Peruna- tai bataattituotteet Valmiit soseainekset, gratiinit, röstit jne. tai raaka-aineet, joihin on lisätty rasvan ja suolan lähteitä Käyttövalmis tuote tai ohjeen mukaan valmistetun, valmiin tuotteen ravintosisältö | Rasvaa enintään 5,0 g/100g Tyydyttynyttä rasvaa enintään 1,0 g/100 g Suolaa enintään 0,6 g/100 g |
Riisi ja riisinuudeli Raaka-aine (kuiva riisi tai riisinuudeli) Käyttövalmis tuote tai ohjeen mukaan valmistetun, valmiin tuotteen ravintosisältö | Kuitua vähintään 3,0 g/100 g (raaka-aineessa, ei valmiissa tuotteessa) Tyydyttynyttä rasvaa enintään 0,7 g/100 g Suolaa enintään 0,5 g/100 g Kuitua vähintään 3,0 g/100 g (raaka-aineessa, ei valmiissa tuotteessa) |
Muut viljalisäkkeet Esimerkiksi pasta, ohra-, vehnä- ja kaurasuurimot, viljaseokset, couscous ja muut vastaavat. Raaka-aine (kuiva pasta, suurimot yms.) Käyttövalmis tuote tai ohjeen mukaan valmistetun, valmiin tuotteen ravintosisältöä | Kuitua vähintään 6,0 g/100 g (raaka-aineessa, ei valmiissa tuotteessa) Tyydyttynyttä rasvaa enintään 0,7 g/100 g Suolaa enintään 0,5 g/100 g Kuitua vähintään 6,0 g/100 g (raaka-aineessa, ei valmiissa tuotteessa) |