Välimeren kasvisruukku
Ainekset
-
2 kgporkkana, viipale, tuore
-
1 kgpalsternakka, viipale, tuore
-
2 kgmunakoiso, viipale, tuore
-
2 kgkesäkurpitsa, viipale, tuore
-
0.5 kgpunasipuli, viipale, tuore
-
0.5 kgpurjosipuli, viipale, tuore
-
1 kgtomaatti, viipale, tuore
-
0.2 kgrypsiöljy
-
0.8 kgoliivi, musta, viipale (suolaa 2 %, rasvaa 17 %, esim. Kespro Menu Oliiviviipaleet)
-
1.5 kgvesi
-
0.15 kgkasvisliemijauhe, vähäsuolainen (esim. Knorr vähäsuol. kasvisliemijauhe)
-
0.004 kgvalkopippuri, jauhettu
-
0.004 kgvalkosipuli, murska, tuore
-
0.04 kgpaprikajauhe
-
0.01 kgbasilika, kuivattu
-
0.01 kgtimjami, kuivattu
-
0.1 kgpersilja, pilkottu, tuore
Valmistusohje
1. Viipaloi porkkana, palsternakka, munakoiso, kesäkurpitsa, punasipuli ja purjo 4 mm:n terällä. Viipaloi tomaatit.
2. Tasaa porkkana- ja palsternakkaviipaleet kahteen 1/1-100 GN-vuokaan, sekoita joukkoon öljyä 1 dl / vuoka, ja käytä höyryuunissa n. 3 minuuttia. Lado loput kasvikset kerroksittain tasan molempiin vuokiin, tomaattiviipaleet päällimmäisiksi.
3. Sekoita kuumaan veteen kasvisliemijauhe, valkopippuri, valkosipuli, paprikajauhe, basilika ja timjami.Tasaa mausteliemi vuokiin, noin 0,8 l / vuoka. Hauduta ruukkua n. 35 minuuttia kiertoilmauunissa 160 asteessa.
4. Ripottele persiljasilppua valmiin ruoan pinnalle.
Vinkki! Tarjoa keitettyjen perunoiden tai täysjyväriisin kanssa.
2. Tasaa porkkana- ja palsternakkaviipaleet kahteen 1/1-100 GN-vuokaan, sekoita joukkoon öljyä 1 dl / vuoka, ja käytä höyryuunissa n. 3 minuuttia. Lado loput kasvikset kerroksittain tasan molempiin vuokiin, tomaattiviipaleet päällimmäisiksi.
3. Sekoita kuumaan veteen kasvisliemijauhe, valkopippuri, valkosipuli, paprikajauhe, basilika ja timjami.Tasaa mausteliemi vuokiin, noin 0,8 l / vuoka. Hauduta ruukkua n. 35 minuuttia kiertoilmauunissa 160 asteessa.
4. Ripottele persiljasilppua valmiin ruoan pinnalle.
Vinkki! Tarjoa keitettyjen perunoiden tai täysjyväriisin kanssa.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
3.8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Suolaa
0.2 g