Uuniperuna yrtti-raejuustotäytteellä
Annos: Perunaa 180 g ja täytettä 100 g.
Ainekset
-
18 kguuniperuna
-
1.5 kgtomaattimurska
-
2 kgraejuusto, rasvaton, vähälakt., 0,3 % (esim. Valio rasvaton raejuusto)
-
5 kgtuorejuusto, kevyt, ruohosipuli, 13 % (esim. Valio Viola kevyt 13 %)
-
1 kgkurkkurelish (esim. Felix Abba Kurkkusalaatti)
-
0.15 kgpersilja, pilkottu, tuore
-
0.2 kgruohosipuli, pilkottu, tuore
-
0.005 kgkirveli, kuivattu
-
0.05 kgvalkosipuli, murska, tuore
-
0.005 kgcayennepippuri
-
0.08 kgsuola
-
0.15 kgsitruunapippuri
Täyte
Valmistusohje
1. Tee perunoiden pintaan ristikkäisviillot. Kypsennä perunoita 200 asteisessa kiertoilmauunissa reilu tunti. Esikypsytetyt perunat tarvitsevat vain lämmityksen.
2. Yrtti-raejuustotäyte: Valuta tomaattimurska ja raejuusto. Sekoita tuorejuusto. Lisää siihen raejuusto, tomaattimurska, kurkkurelish, silputtu persilja ja ruohosipuli. Mausta kirvelillä, valkosipulimurskalla, cayennepippurilla, suolalla ja sitruunan mehulla. Anna maustua kylmiössä ennen tarjoilua.
2. Yrtti-raejuustotäyte: Valuta tomaattimurska ja raejuusto. Sekoita tuorejuusto. Lisää siihen raejuusto, tomaattimurska, kurkkurelish, silputtu persilja ja ruohosipuli. Mausta kirvelillä, valkosipulimurskalla, cayennepippurilla, suolalla ja sitruunan mehulla. Anna maustua kylmiössä ennen tarjoilua.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
2.5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Suolaa
0.5 g