Sieni-juustokeitto
Ainekset
-
9 kgherkkusieni tai osterivinokas, kuutio, tuore
-
4 kgsipuli, kuutio, pakaste
-
0.4 kgrypsiöljy
-
1.5 kgsulatejuusto, maustamaton 9 %
-
1 kgvesi
-
1 kgvehnäjauho, puolikarkea
-
1 kgvesi
-
11 kgvesi
-
2 kgkasvirasvasekoite, maitopohjainen, vähälakt., 15 %
-
0.02 kgvalkopippuri, jauhe
-
0.04 kgvalkosipuli, murska, tuore
-
0.2 kgkasvisliemijauhe, vähäsuolainen (esim. Knorr vähäsuol. kasvisliemijauhe)
-
0.02 kgsuola
-
0.3 kgpersilja, pilkottu, tuore
Suuruste
Liemi
Valmistusohje
1. Kuutioi sienet pieniksi kuutioiksi. Freesaa sienet ja sipuli öljyssä padassa.
2. Sulata sulatejuusto vedessä.
3. Tee suurus vehnäjauhoista ja vedestä.
4. Lisää pataan sienten ja sipulin sekaan vesi, sulatettu sulatejuusto sekä suurus. Anna kiehua hetki.
5. Lisää kasvirasvasekoite, valkopippuri, valkosipuli, kasvisliemijauhe ja tarvittaessa suola. Tarkista maku. Kuumenna keitto.
6. Ripottele pinnalle koristeeksi persiljasilppua.
Vinkki! Keiton lisäksi sopii tuore erikoisleipä, kuten chiapata, naanleipä tai focaccia.
2. Sulata sulatejuusto vedessä.
3. Tee suurus vehnäjauhoista ja vedestä.
4. Lisää pataan sienten ja sipulin sekaan vesi, sulatettu sulatejuusto sekä suurus. Anna kiehua hetki.
5. Lisää kasvirasvasekoite, valkopippuri, valkosipuli, kasvisliemijauhe ja tarvittaessa suola. Tarkista maku. Kuumenna keitto.
6. Ripottele pinnalle koristeeksi persiljasilppua.
Vinkki! Keiton lisäksi sopii tuore erikoisleipä, kuten chiapata, naanleipä tai focaccia.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Suolaa
0.1 g