Sadonkorjuumureke ja herne-kurkkukastike
Annos: Mureketta 170 g ja kastiketta 85 g. 50 annosta, 2 kpl 1/1-65 GN, 25 annosta / vuoka TAI 3 pitkää vuokaleipävuokaa, 17 annosta / vuoka.
Ainekset
- 
                      1.5 kgporkkana, suikale, tuore
 - 
                      1.5 kgkesäkurpitsa, suikale, tuore
 - 
                      0.7 kgsipuli, suikale, tuore
 - 
                      2.5 kgperuna, suikale, kypsä
 - 
                      2 kgohrasuurimo, rikottu, kypsä
 - 
                      1 kgkananmuna
 - 
                      0.2 kgrypsiöljy
 - 
                      0.1 kgmaissitärkkelys
 - 
                      0.009 kgtimjami, kuivattu
 - 
                      0.02 kgpersilja, pilkottu, tuore
 - 
                      0.047 kgsuola
 - 
                      2.5 kgjogurtti, luonnon, maustamaton, vähälakt., 2,5 %
 - 
                      1 kgkurkku, suikale, tuore
 - 
                      0.7 kgherne, pakaste
 - 
                      0.025 kgvalkosipuli, murska, tuore
 - 
                      0.02 kgminttu, pilkottu, tuore
 - 
                      0.02 kgsuola
 - 
                      0.02 kgsokeri
 
                        Kastike
                      
                                      
                                        Valmistusohje
1. Sekoita yleiskoneessa kasvissuikaleet, perunat ja ohrasuurimot.
2. Lisää kananmunat ja öljy. Sekoita. Lisää maissitärkkelys. Lisää mausteet ja tarkista maku. Lado massa GN-vuokaan tai vuokaleipävuokaan.
3. Kypsennä mureke 175 asteessa n. 45 minuuttia. Jäähdytä.
4. Leikkaa mureke annospaloiksi. Lämmitä palat uunissa.
5. Herne-kurkkukastike: Sekoita jogurtin joukkoon kurkku, sulatetut herneet, valkosipuli ja mausteet. Tarjoa erikseen murekkeen kastikkeena.
            2. Lisää kananmunat ja öljy. Sekoita. Lisää maissitärkkelys. Lisää mausteet ja tarkista maku. Lado massa GN-vuokaan tai vuokaleipävuokaan.
3. Kypsennä mureke 175 asteessa n. 45 minuuttia. Jäähdytä.
4. Leikkaa mureke annospaloiksi. Lämmitä palat uunissa.
5. Herne-kurkkukastike: Sekoita jogurtin joukkoon kurkku, sulatetut herneet, valkosipuli ja mausteet. Tarjoa erikseen murekkeen kastikkeena.
Ravintosisältö / 100 g
                    Rasvaa
                  
                  
                    3.1 g
                  
                
                    josta tyydyttynyttä rasvaa
                  
                  
                    0.6 g
                  
                
                    Suolaa
                  
                  
                    0.7 g