Ranskalainen munakas
48 annosta. 6 kpl 1/1-100 GN, 8 annosta / vuoka.
Ainekset
-
5.1 kgkananmuna tai kananmunamassa (rasvaa 8,5 %, esim. ScanEgg Vakioitu kananmunamassa)
-
6 kgmaito, kevyt, 1,5 %
-
0.04 kgsuola
-
0.005 kgvalkopippuri, jauhe
-
1.2 kgsalaattifenkoli, viipale, tuore
-
1.2 kgporkkana, suikale, tuore
-
1 kgsipuli, viipale, tuore
-
1 kgpapu, vihreä, pala, tuore
-
1 kgsinihomejuusto, muru, 17 % (esim. Valio Aura 17%)
-
0.2 kgoliiviöljy
-
0.003 kgrakuuna, kuivattu
-
0.003 kgtimjami, kuivattu
-
0.1 kgbasilika tuore, n. 3 ruukkua
Valmistusohje
1. Voitele GN-vuoat. Sekoita fenkolit, porkkanat, sipulit, pavut, juusto, öljy ja mausteet. Kypsennä 190 asteessa n. 15 minuuttia.
2. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja mausteet. Kaada munakasmassa kasvisten päälle. Kypsennä 125 asteessa noin tunti.
Vinkki! Tarjoa munakkaan kanssa vihersalaattia ja ruis-riisiä tai perunoita.
2. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja mausteet. Kaada munakasmassa kasvisten päälle. Kypsennä 125 asteessa noin tunti.
Vinkki! Tarjoa munakkaan kanssa vihersalaattia ja ruis-riisiä tai perunoita.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
6.2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.9 g
Suolaa
0.7 g