Pistou-keitto
Ainekset
-
3 kglehtiselleri, viipale, tuore
-
1 kgpurjosipuli, viipale, tuore
-
1 kgsipuli, kuutio (1x1 cm), tuore
-
0.2 kgtomaattipyree
-
0.2 kgvalkosipuli, murska, tuore
-
0.02 kgbasilika, kuivattu
-
0.02 kgtimjami, kuivattu
-
0.6 kgrypsiöljy
-
2.5 kgporkkana, kuutio (1x1 cm), tuore
-
2.5 kgperuna, kuutio (1x1 cm), tuore
-
5 kgtomaattimurska tai paseerattu tomaatti
-
12 kgvesi
-
4 kgvalkopapu, keitetty
-
2.5 kgpapu, vihreä, pakaste
-
0.09 kgmerisuola
-
0.005 kgmustapippuri, rouhe
-
0.15 kgbasilika, pilkottu, tuore
-
2 kgtomaatti, tuore
-
0.4 kgjuusto, raaste, parmesan (rasvaa 28 %, esim. Kespro Menu Parmesanlastu)
-
0.15 kgvalkosipuli, murska, tuore
-
0.25 kgbasilika, silputtu, tuore
-
0.2 kgoliiviöljy, kylmäpuristettu
Kastike
Valmistusohje
1. Viipaloi lehtiselleri ja purjosipuli. Hauduta purjoa, sipulia, tomaattipyreetä, valkosipulia, kuivattua basilikaa ja timjamia 5 minuttia miedolla lämmöllä öljyssä.
2. Lisää porkkana, peruna, tomaattimurska, vesi ja keitetyt valkopavut (raakapaino 1,3 kg). Hauduta miedolla lämmöllä 50 minuuttia.
3. Lisää vihreät pavut, lehtiselleri, suola, mustapippuri ja tuore basilika. Hauduta 10 minuuttia.
4. Lisää vettä tarvittaessa.
5. Pistou-tahna: Keitä tomaatteja 45 sekuntia ja kuori ne. Raasta parmesaani. Sekoita tomaatit, parmesaani, valkosipuli, basilika ja oliiviöljy tehosekoittimella. Tarjoile pistou-tahnaa keiton kanssa.
2. Lisää porkkana, peruna, tomaattimurska, vesi ja keitetyt valkopavut (raakapaino 1,3 kg). Hauduta miedolla lämmöllä 50 minuuttia.
3. Lisää vihreät pavut, lehtiselleri, suola, mustapippuri ja tuore basilika. Hauduta 10 minuuttia.
4. Lisää vettä tarvittaessa.
5. Pistou-tahna: Keitä tomaatteja 45 sekuntia ja kuori ne. Raasta parmesaani. Sekoita tomaatit, parmesaani, valkosipuli, basilika ja oliiviöljy tehosekoittimella. Tarjoile pistou-tahnaa keiton kanssa.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
2.8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Suolaa
0.3 g