Peruna-kukkakaalimureke ja pinaatti-sitruskastike
Annos: mureketta 280 g ja kastiketta 80 g. 34 annosta. 2 kpl 1/1-65 GN, 17 annosta / vuoka TAI 3 kpl 40 cm vuokaleipävuokaa, 17 annosta / vuoka.
Ainekset
-
4 kgperuna, raaka
-
2.5 kgkukkakaali, lohko, tuore
-
0.8 kgpurjosipuli, viipale, tuore
-
0.8 kgpaprika, kuutio (1x1 cm), tuore
-
0.8 kgkasvirasvasekoite, maitopohjainen, vähälakt., 15 %
-
1 kgkananmuna
-
0.2 kgrypsiöljy
-
0.1 kgmaissitärkkelys
-
0.12 kgbasilika, pilkottu, tuore
-
0.001 kgtimjami, kuivattu
-
0.06 kgyrttisuola (suolaa 85 %, esim. Meira)
-
0.001 kgmustapippuri, jauhe
-
0.001 kgmuskottipähkinä, jauhe
-
2.5 kgjogurtti, luonnon, maustamaton, vähälakt., 2,5 %
-
0.24 kgsitruuna, kuori ja mehu
-
0.16 kglimetti, kuori ja mehu
-
0.2 kgpinaatti, hienonnettu, pakaste
-
0.002 kgyrttisuola (suolaa 85 %, esim. Meira)
-
0.03 kghunaja, juokseva
Kastike
Valmistusohje
1. Kypsennä perunat ja soseuta. Kypsennä kukkakaalilohkot. Hienonna purjo ja pilko paprikat.
2. Sekoita perunasose, kukkakaali, paprika, kerma, kananmunat, öljy, maissitärkkelys ja mausteet.
3. Nostele massa vuokiin. Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia. Jäähdytä mureke kylmäksi.
4. Leikkaa annospaloiksi ja kuumenna uunissa.
5. Pinaatti-sitruskastike: Sekoita jogurtin joukkoon sitrusten kuori, mehu, pinaatti ja mausteet. Tarjoa erikseen murekkeen kanssa.
2. Sekoita perunasose, kukkakaali, paprika, kerma, kananmunat, öljy, maissitärkkelys ja mausteet.
3. Nostele massa vuokiin. Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia. Jäähdytä mureke kylmäksi.
4. Leikkaa annospaloiksi ja kuumenna uunissa.
5. Pinaatti-sitruskastike: Sekoita jogurtin joukkoon sitrusten kuori, mehu, pinaatti ja mausteet. Tarjoa erikseen murekkeen kanssa.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
4.1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Suolaa
0.5 g