Meksikon pintopapupata



Ainekset

3.5 kg
kesäkurpitsa, kuutio (2x2 cm), tuore
2 kg
paprika, punainen, kuutio (2x2 cm), tuore
1.5 kg
purjosipuli, viipale, tuore
0.6 kg
rypsiöljy
0.3 kg
valkosipuli, murska, tuore
0.7 kg
tomaattipyree
0.025 kg
korianteri, jauhe
5 kg
tomaattisose, paseerattu
2 kg
vesi
0.008 kg
timjami, kuivattu
0.01 kg
oregano, kuivattu
3 kg
pintopapu, keitetty
2.5 kg
porkkana, kuutio (1x1 cm), tuore
0.5 kg
juuriselleri, kuutio (1x1 cm), tuore
1.5 kg
palsternakka, kuutio (1x1 cm), tuore
0.3 kg
jalopeno, viipale, säilötty
1.5 kg
papu, vihreä, pakaste
0.1 kg
sokeri
0.1 kg
suola
0.002 kg
mustapippuri, rouhe
0.1 kg
limetin mehu
0.1 kg
korianteri, pilkottu, tuore

Valmistusohje

1. Kuutioi kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi (n. 2x2 cm). Kuutioi paprika kuutioiksi (n. 2x2 cm). Viipaloi purjo.
2. Kuullota purjoa, valkosipulia, tomaattipyreetä ja korianteria miedolla lämmöllä öljyssä 5 minuuttia.
3. Lisää paseerattu tomaatti, vesi, timjami, oregano, keitetyt pintopavut (raakapaino 1,0 kg), porkkana, selleri ja palsternakka. Hauduta miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
4. Lisää jalopeno, kesäkurpitsa, paprika, vihreät pavut, sokeri, suola, mustapippuri ja limetinmehu. Hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
5. Lisää lopuksi korianteri.
Vinkki! Pata sopii myös tortillojen tai uuniperunoiden täytteeksi.

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
3.2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen