Meksikon pintopapupata
Ainekset
-
3.5 kgkesäkurpitsa, kuutio (2x2 cm), tuore
-
2 kgpaprika, punainen, kuutio (2x2 cm), tuore
-
1.5 kgpurjosipuli, viipale, tuore
-
0.6 kgrypsiöljy
-
0.3 kgvalkosipuli, murska, tuore
-
0.7 kgtomaattipyree
-
0.025 kgkorianteri, jauhe
-
5 kgtomaattisose, paseerattu
-
2 kgvesi
-
0.008 kgtimjami, kuivattu
-
0.01 kgoregano, kuivattu
-
3 kgpintopapu, keitetty
-
2.5 kgporkkana, kuutio (1x1 cm), tuore
-
0.5 kgjuuriselleri, kuutio (1x1 cm), tuore
-
1.5 kgpalsternakka, kuutio (1x1 cm), tuore
-
0.3 kgjalopeno, viipale, säilötty
-
1.5 kgpapu, vihreä, pakaste
-
0.1 kgsokeri
-
0.1 kgsuola
-
0.002 kgmustapippuri, rouhe
-
0.1 kglimetin mehu
-
0.1 kgkorianteri, pilkottu, tuore
Valmistusohje
1. Kuutioi kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi (n. 2x2 cm). Kuutioi paprika kuutioiksi (n. 2x2 cm). Viipaloi purjo.
2. Kuullota purjoa, valkosipulia, tomaattipyreetä ja korianteria miedolla lämmöllä öljyssä 5 minuuttia.
3. Lisää paseerattu tomaatti, vesi, timjami, oregano, keitetyt pintopavut (raakapaino 1,0 kg), porkkana, selleri ja palsternakka. Hauduta miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
4. Lisää jalopeno, kesäkurpitsa, paprika, vihreät pavut, sokeri, suola, mustapippuri ja limetinmehu. Hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
5. Lisää lopuksi korianteri.
Vinkki! Pata sopii myös tortillojen tai uuniperunoiden täytteeksi.
2. Kuullota purjoa, valkosipulia, tomaattipyreetä ja korianteria miedolla lämmöllä öljyssä 5 minuuttia.
3. Lisää paseerattu tomaatti, vesi, timjami, oregano, keitetyt pintopavut (raakapaino 1,0 kg), porkkana, selleri ja palsternakka. Hauduta miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
4. Lisää jalopeno, kesäkurpitsa, paprika, vihreät pavut, sokeri, suola, mustapippuri ja limetinmehu. Hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
5. Lisää lopuksi korianteri.
Vinkki! Pata sopii myös tortillojen tai uuniperunoiden täytteeksi.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
3.2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Suolaa
0.6 g