Kirjolohi-juureskiusaus
96 annosta. 6 kpl 1/1-65 GN, 16 annosta / vuoka.
Ainekset
-
15 kgperuna-sipulisuikale, pakaste
-
3 kgporkkana, suikale, pakaste
-
1.8 kglanttu, suikale, tuore
-
3 kgpurjosipuli, viipale, pakaste
-
6 kgkirjolohi, suikale, marinoitu, tuore (rasvaa 15 %, suolaa 1,2 %, esim. Apetit marinoitu Kirjolohisuikale)
-
2.9 kgkasvirasvasekoite, maitopohjainen, vähälakt., 15 %
-
2.8 kgvesi
-
0.1 kgohratärkkelys
-
0.14 kgkalaliemijauhe (suolaa 40 %)
-
0.007 kgmustapippuri, rouhe
-
0.01 kgtimjami, kuivattu
-
0.02 kgsuola
-
0.08 kgtilli, tuore
Valmistusohje
1. Laita voideltuihin 1/1-65 GN-vuokiin puolet peruna-sipulisuikaleista, porkkana ja lanttu. Sekoita ne keskenään. Lisää kirjolohisuikaleet ja päällimmäiseksi loput peruna-sipuliseoksesta.
2. Sekoita kasvirasvasekoitteeseen vesi, ohratärkkelys, kalaliemijauhe ja mausteet. Kuumenna, kunnes mausteet liukenevat nesteeseen. Sekoita välillä. Kaada neste vuokiin 1 l / vuoka.
3. Höyrypaista +140 asteessa 40 min ja +150 asteessa 30 min. Anna vetäytyä 20 min. Ripottele hienonnettua tilliä valmiin kiusauksen päälle.
Vuokajako 1/1-65 GN
2,500 kg peruna-sipulisuikaleita
0,500 kg porkkanasuikaleita
0,300 kg lanttusuikaleita
0,500 kg purjosuikaleita
1,000 kg kirjolohisuikaleita
1,000 l nestettä
2. Sekoita kasvirasvasekoitteeseen vesi, ohratärkkelys, kalaliemijauhe ja mausteet. Kuumenna, kunnes mausteet liukenevat nesteeseen. Sekoita välillä. Kaada neste vuokiin 1 l / vuoka.
3. Höyrypaista +140 asteessa 40 min ja +150 asteessa 30 min. Anna vetäytyä 20 min. Ripottele hienonnettua tilliä valmiin kiusauksen päälle.
Vuokajako 1/1-65 GN
2,500 kg peruna-sipulisuikaleita
0,500 kg porkkanasuikaleita
0,300 kg lanttusuikaleita
0,500 kg purjosuikaleita
1,000 kg kirjolohisuikaleita
1,000 l nestettä
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
4.3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Suolaa
0.5 g