Kikhernecurry
Ainekset
-
5 kgkukkakaali, tuore
-
0.25 kginkivääri, raaste, tuore
-
0.9 kgrypsiöljy
-
2 kgsipuli, kuutio, tuore
-
0.25 kgvalkosipuli, murska, tuore
-
0.025 kgjuustokumina
-
0.025 kgkorianteri
-
0.015 kgkurkuma
-
0.001 kgcayannepippuri, jauhe
-
0.01 kgpaprikajauhe
-
3 kgperuna, kuutio (2x2 cm), tuore
-
2 kgporkkana, kuutio (2x2 cm), tuore
-
3.5 kgkikherne, keitetty
-
2 kgvesi
-
0.02 kggaram masala, suolaton
-
5 kgananasmehu
-
2 kgherne, pakaste
-
0.1 kgsuola
-
0.1 kgsitruunamehu
-
0.2 kgkorianteri, silputtu, tuore
Valmistusohje
1. Irrota kukkakaalin kukinnot. Kuori ja raasta inkivääri. Hauduta sipulia, inkivääriä, valkosipulia, juustokuminaa, korianteria, kurkumaa, cayennea ja paprikaa 5 minuuttia öljyssä.
2. Lisää peruna, porkkana ja keitetyt kikherneet (raakapaino 1,2 kg) ja hauduta muutamia minuutteja.
3. Lisää vesi, garam masala ja ananasmehu. Hauduta, kunnes perunat ovat kypsiä.
4. Freesaa tai höyrytä kukkakaali kovan kypsäksi.
5. Lisää herneet, suola, sitruunamehu ja lopuksi korianteri.
6. Lisää kukkakaalia curryyn sitä mukaa, kuin asetat ruokaa tarjolle.
Vinkki! Jos käytät pakastettua kukkakaalia, lisää se hiukan ennen tarjoilua.
2. Lisää peruna, porkkana ja keitetyt kikherneet (raakapaino 1,2 kg) ja hauduta muutamia minuutteja.
3. Lisää vesi, garam masala ja ananasmehu. Hauduta, kunnes perunat ovat kypsiä.
4. Freesaa tai höyrytä kukkakaali kovan kypsäksi.
5. Lisää herneet, suola, sitruunamehu ja lopuksi korianteri.
6. Lisää kukkakaalia curryyn sitä mukaa, kuin asetat ruokaa tarjolle.
Vinkki! Jos käytät pakastettua kukkakaalia, lisää se hiukan ennen tarjoilua.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
4.7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Suolaa
0.5 g