Kiinankaali-riistahöystö
Ainekset
-
3 kglanttu, suikale, tuore
-
3 kgporkkana, suikale, tuore
-
9 kgkiinankaali, suikale, tuore
-
3 kgsipuli, viipale, tuore
-
1 kgAmerikan pekoni (rasvaa 30 %)
-
0.15 kgrypsiöljy
-
7.5 kgriistakäristys, pakaste (rasvaa 6 %)
-
2.5 kgpaprikasekoitus, pakaste
-
0.6 kgfondi, riista (esim. IsoMitta Touch of Taste Riistafondi)
-
0.01 kgmustapippuri, rouhe
-
0.015 kgtimjami, kuivattu
-
0.07 kgsuola
-
0.2 kgsiirappi
-
0.05 kgfenkolin siemen
Valmistusohje
1. Huuhtele juurekset. Suikaloi lanttu, porkkana ja kiinankaali. Viipaloi sipuli.
2. Suikaloi amerikan pekoni.
3. Freesaa lanttu, porkkana ja sipuli öljyssä. Ota kasvikset pois padasta.
4. Ruskista pekoni ja riistakäristys. Lisää joukkoon freesatut kasvikset sekä lopuksi kiinankaali ja paprikasekoitus. Hauduta hetki.
5. Lisää riistafondi, mustapippuri, timjami, suola, siirappi ja fenkolin siemen. Tarkista maku.
6. Tarjoile perunasoseen tai täysjyväpastan kanssa.
Vinkki! Puolukkasurvos ja karpalot sopivat lisäkkeeksi. Kiinankaali-riistakäristykselle suositellaan jaksottaista valmistusta.
2. Suikaloi amerikan pekoni.
3. Freesaa lanttu, porkkana ja sipuli öljyssä. Ota kasvikset pois padasta.
4. Ruskista pekoni ja riistakäristys. Lisää joukkoon freesatut kasvikset sekä lopuksi kiinankaali ja paprikasekoitus. Hauduta hetki.
5. Lisää riistafondi, mustapippuri, timjami, suola, siirappi ja fenkolin siemen. Tarkista maku.
6. Tarjoile perunasoseen tai täysjyväpastan kanssa.
Vinkki! Puolukkasurvos ja karpalot sopivat lisäkkeeksi. Kiinankaali-riistakäristykselle suositellaan jaksottaista valmistusta.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
3.9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Suolaa
0.8 g