Kasvis-moussaka
100 annosta. 5 kpl 1/1-65 GN, 20 annosta / vuoka.
Ainekset
-
12 kgperuna, viipale, tuore
-
6.5 kgmunakoiso, viipale, tuore
-
0.08 kgsuola
-
0.4 kgrypsiöljy
-
1 kgherkkusieni, viipale, tuore
-
0.8 kgsipuli, kuutio, tuore
-
0.25 kgvalkosipuli, murska, tuore
-
0.5 kgtomaattipyree
-
0.4 kgrypsiöljy
-
1 kglinssi, vihreä
-
3.5 kgvesi
-
2.5 kgtomaattimurska
-
0.012 kgbasilika, kuivattu
-
0.008 kgtimjami, kuivattu
-
0.02 kgpersilja, kuivattu
-
0.012 kgoregano, kuivattu
-
1 kgpaprika, suikale, pakaste
-
1.5 kgporkkana, suikale, pakaste
-
0.04 kgsuola
-
0.004 kgmustapippuri, rouhe
-
0.67 kgmargariini 60 %
-
0.67 kgvehnäjauho
-
2.8 kgkasvirasvasekoite, maitopohjainen, vähälakt., 15 %
-
2.8 kgvesi
-
0.04 kgsuola
-
0.002 kgmustapippuri, rouhe
-
0.012 kgoregano, kuivattu
-
0.8 kgtomaatti, viipale
-
0.4 kgjuustoraaste, 15 %
Kastike
Kuorrutus
Valmistusohje
1. Höyrytä perunat kovan kypsiksi.
2. Viipaloi munakoisot noin 1 cm:n paksuisiksi. Ripottele munakoisoviipaleiden pinnalle suolaa, anna seistä 15 minuuttia ja pyyhi pinnalle tihkunut neste pois. Paista viipaleet öljyssä molemmin puolin, kunnes ovat saaneet väriä.
3. Viipaloi herkkusienet. Kuullota herkkusieniä, sipulia, valkosipulia ja tomaattipyreetä öljyssä kattilassa 5 minuuttia.
4. Huuhtele linssit huolellisesti. Lisää vesi, linssit, tomaattimurska ja kuivatut yrtit kuullotettujen kasvisten sekaan. Hauduta miedolla lämmöllä noin 1 tunti.
5. Lisää paprika, porkkana, suola ja pippuri. Hauduta vielä 10 minuuttia. Lisää vettä, jos kastike tuntuu kovin paksulta.
6. Valmista bechamelkastike: Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot huolellisesti sekoittaen. Hauduta muutama minuutti. Lisää kasvirasvasekoite ja vesi isolla vispilällä huolellisesti sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla.
Moussakan kokoaminen:
Lado vuokaan vuorotellen munakoisoa, perunaa, linssikastiketta ja bechamelkastiketta.
Paista 180-asteisessa uunissa 40 minuuttia, lisää päälle viipaloidut tomaatit ja juustoraaste ja paista vielä 15 minuuttia.
Vuokajako 1/1-65 GN
2,400 kg perunaa
1,200 kg munakoisoa
2,400 kg linssikastiketta
1,200 kg bechamelkastiketta
0,160 kg tomaattia
0,080 kg juustoraastetta
2. Viipaloi munakoisot noin 1 cm:n paksuisiksi. Ripottele munakoisoviipaleiden pinnalle suolaa, anna seistä 15 minuuttia ja pyyhi pinnalle tihkunut neste pois. Paista viipaleet öljyssä molemmin puolin, kunnes ovat saaneet väriä.
3. Viipaloi herkkusienet. Kuullota herkkusieniä, sipulia, valkosipulia ja tomaattipyreetä öljyssä kattilassa 5 minuuttia.
4. Huuhtele linssit huolellisesti. Lisää vesi, linssit, tomaattimurska ja kuivatut yrtit kuullotettujen kasvisten sekaan. Hauduta miedolla lämmöllä noin 1 tunti.
5. Lisää paprika, porkkana, suola ja pippuri. Hauduta vielä 10 minuuttia. Lisää vettä, jos kastike tuntuu kovin paksulta.
6. Valmista bechamelkastike: Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot huolellisesti sekoittaen. Hauduta muutama minuutti. Lisää kasvirasvasekoite ja vesi isolla vispilällä huolellisesti sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla.
Moussakan kokoaminen:
Lado vuokaan vuorotellen munakoisoa, perunaa, linssikastiketta ja bechamelkastiketta.
Paista 180-asteisessa uunissa 40 minuuttia, lisää päälle viipaloidut tomaatit ja juustoraaste ja paista vielä 15 minuuttia.
Vuokajako 1/1-65 GN
2,400 kg perunaa
1,200 kg munakoisoa
2,400 kg linssikastiketta
1,200 kg bechamelkastiketta
0,160 kg tomaattia
0,080 kg juustoraastetta
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
4.9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Suolaa
0.5 g