Karibialainen kasvishöystö
Ainekset
-
4 kgkiinankaali, tuore
-
0.8 kgherkkusieni, tuore
-
1.5 kgpurjosipuli, tuore
-
0.3 kginkivääri, tuore
-
0.3 kgvalkosipuli, murska, tuore
-
0.012 kgtimjami, kuivattu
-
0.7 kgrypsiöljy
-
0.3 kgchilitahna (suolaa 10 %, esim. Santa Maria Sambal Oelek Chili Paste)
-
0.5 kgtomaattipyre
-
0.003 kgmaustepippuri, jauhettu
-
4.5 kgvesi
-
2.5 kgperuna, kuutio (2x2 cm), tuore
-
2 kgporkkana, kuutio (2x2 cm), tuore
-
1 kgjuuriselleri, kuutio (2x2 cm), tuore
-
2.5 kgmangosose
-
3 kgkidneypapu, kypsä
-
3 kgkookosmaito, 18 %
-
0.09 kgsuola
-
0.1 kgsitruunamehu
-
0.005 kgmustapippuri, rouhittu
-
0.2 kgruohosipuli, silputtu, tuore
Valmistusohje
1. Puolita kiinankaali, suikaloi se ohueksi ja laita hetkeksi sivuun. Viipaloi herkkusienet. Viipoi purjo. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota herkkusientä, purjoa, inkivääriä, valkosipulia ja timjamia öljyssä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
2. Lisää chilitahna, tomaattipyree ja maustepippuri. Hauduta 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
3. Lisää vesi, peruna, porkkana, selleri, mangosose ja keitetyt kidneypavut. Hauduta 20 minuuttia.
4. Lisää kookosmaito ja hauduta 10 minuuttia.
5. Lisää suikaloitu kiinankaali, suola, sitruunamehu ja mustapippuri. Hauduta 5 minuuttia.
6. Lisää lopuksi ruohosipuli.
Vinkki! Tarjoa höystö runsaskuituisen riisin kanssa.
2. Lisää chilitahna, tomaattipyree ja maustepippuri. Hauduta 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
3. Lisää vesi, peruna, porkkana, selleri, mangosose ja keitetyt kidneypavut. Hauduta 20 minuuttia.
4. Lisää kookosmaito ja hauduta 10 minuuttia.
5. Lisää suikaloitu kiinankaali, suola, sitruunamehu ja mustapippuri. Hauduta 5 minuuttia.
6. Lisää lopuksi ruohosipuli.
Vinkki! Tarjoa höystö runsaskuituisen riisin kanssa.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.5 g
Suolaa
0.6 g