Bami Goreng
Ainekset
-
1 kgherkkusieni, tuore
-
0.3 kginkivääri, tuore
-
0.6 kgrypsiöljy
-
1.5 kgpurjosipuli, viipale, tuore
-
0.2 kgvalkosipuli, murska
-
0.015 kgkurkuma
-
0.4 kgsambal olek, chilitahna (suolaa max 10 %)
-
4.5 kgananasmurska
-
4 kgkookosmaito 18 %
-
3 kgmustapapu, keitetty
-
2 kgpalsternakka, suikale, tuore
-
2.5 kgporkkana, suikale, tuore
-
2 kgvihreä papu, pitkä, pakaste
-
2 kgpaprika, suikale, pakaste
-
0.08 kgsoijakastike, makea (suolaa max 11 %)
-
0.06 kgsuola
-
0.02 kgsitruunamehu
Valmistusohje
1. Viipaloi herkkusienet. Kuori ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy kippipannulla tai -kattilassa. Lisää herkkusienet, inkivääri, purjo, valkosipuli ja kurkuma. Hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
2. Lisää chilitahna, ananasmurska ja kookosmaito. Hauduta 10 minuuttia.
3. Lisää keitetyt mustapavut, palsternakka ja porkkana. Hauduta 10 minuuttia.
4. Lisää vihreät pavut, paprika, soijakastike, suola ja sitruunamehu. Hauduta 5 minuuttia ja tarjoile täysjyväpastan tai -nuudelien kanssa. Lisää vettä tarvittaessa.
Vinkki: Saat annoksesta gluteenittoman käyttämällä gluteenitonta soijaa ja runsaskuituista pastaa. Kastike käy myös runsaskuituisen riisin kanssa, jolloin nimi on Nasi Goreng.
2. Lisää chilitahna, ananasmurska ja kookosmaito. Hauduta 10 minuuttia.
3. Lisää keitetyt mustapavut, palsternakka ja porkkana. Hauduta 10 minuuttia.
4. Lisää vihreät pavut, paprika, soijakastike, suola ja sitruunamehu. Hauduta 5 minuuttia ja tarjoile täysjyväpastan tai -nuudelien kanssa. Lisää vettä tarvittaessa.
Vinkki: Saat annoksesta gluteenittoman käyttämällä gluteenitonta soijaa ja runsaskuituista pastaa. Kastike käy myös runsaskuituisen riisin kanssa, jolloin nimi on Nasi Goreng.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
6.2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.3 g
Suolaa
0.5 g