Vuonna 2024 tehtiin Sydänmerkin asiantuntijaryhmässä eri tuoteryhmien tarkasteluja. Yksi arvioitu tuoteryhmä oli kasvipohjaiset levitteet ja tahnat.
Kasvipohjaisten levitteiden ja tahnojen tuoteryhmän suolakriteeriä päätettiin nostaa aiemmasta tasosta "suolaa enintään 0,38 g/100 g" lähemmäksi levitettävien rasvojen suolakriteeriä. Uusi suolakriteeri kasvipohjaisille levitteille ja tahnoille on "suolaa enintään 0,7 g/100 g". Muut tuoteryhmää koskevat kriteerit pysyivät ennallaan.
Vanha kriteeri | Uusi kriteeri | |
Rasva: -
Tyydyttynyttä rasvaa enintään 20 % rasvasta | Rasva: - Tyydyttynyttä rasvaa enintään 20 % rasvasta Sokerit: enintään 10,0 g/100 g Kuitu: - Suola: enintään 0,7 g/100 g |