Kasvipohjaisten levitteiden ja tahnojen suolakriteeri nousi

Vuonna 2024 tehtiin Sydänmerkin asiantuntijaryhmässä eri tuoteryhmien tarkasteluja. Yksi arvioitu tuoteryhmä oli kasvipohjaiset levitteet ja tahnat.

Kasvipohjaisten levitteiden ja tahnojen tuoteryhmän suolakriteeriä päätettiin nostaa aiemmasta tasosta "suolaa enintään 0,38 g/100 g" lähemmäksi levitettävien rasvojen suolakriteeriä. Uusi suolakriteeri kasvipohjaisille levitteille ja tahnoille on "suolaa enintään 0,7 g/100 g". Muut tuoteryhmää koskevat kriteerit pysyivät ennallaan.

Vanha kriteeriUusi kriteeri
Rasva: -

Tyydyttynyttä rasvaa enintään 20 % rasvasta
Sokerit: enintään 10,0 g/100 g
Kuitu: -
Suola: enintään 0,38 g/100 g

Rasva: -
Tyydyttynyttä rasvaa enintään 20 % rasvasta
Sokerit: enintään 10,0 g/100 g
Kuitu: -
Suola: enintään 0,7 g/100 g